Lauren Bacall, ultima "supravieţuitoare" dintre vedetele citate de Madonna în piesa "Vogue" - VIDEO

Actriţa Lauren Bacall, decedată marţi la vârsta de 89 de ani, era ultima "supravieţuitoare" dintre vedetele ale căror nume au fost citate de cântăreaţa Madonna în celebra ei piesă "Vogue", informează lesoir.be.

311 afișări
Imaginea articolului Lauren Bacall, ultima "supravieţuitoare" dintre vedetele citate de Madonna în piesa "Vogue" - VIDEO

Madonna (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântecul "Vogue", aduce un tribut Epocii de Aur de la Hollywood, conţine în versurile sale numele unor personalităţi emblematice din acea epocă.

Odată cu dispariţia celebrei şi legendarei Lauren Bacall, pe internet au apărut şi o serie de detalii şi anecdote insolite.

Cea mai reuşită dintre acestea aparţine internautei americane Marci Robin, care a reuşit să facă legătura între celebra actriţă şi cântăreaţa Madonna.

Aşa cum reaminteşte şi site-ul Slate.fr, cântecul "Vogue", lansat în martie 1990, evocă 16 staruri ale cinema-ului hollywoodian din secolul al XX-lea. Acestea sunt: Greta Garbo, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Joe DiMaggio, Marlon Brando, James Dean, Grace Kelly, Jean Harlow, Gene Kelly, Fred Astaire, Ginger Rogers, Rita Hayworth, Lauren Bacall, Katharine Hepburn, Lana Turner şi Bette Davis.

După moartea lui Marlon Brando în iulie 2004, Lauren Bacall rămăsese singura personalitate în viaţă citată de Madonna în acel cântec.

"Vogue" a avut parte în epocă de un succes răsunător şi ocupă în prezent locul al treilea în topul celor mai bine vândute single-uri lansate de Madonna. Videoclipul piesei, regizat de David Fincher, a avut şi el succes, iar revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al nouălea în topul celor mai bune videoclipuri ale anilor '90.

Lauren Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, în cei peste 60 de ani de carieră, prin vocea profundă şi ochii săi albaştri.

Născută pe 16 septembrie 1924, la New York, Betty Joan Perske, numele adevărat al actriţei, a fost singura fiică a unor imigranţi evrei, fiind de origine română pe linie maternă, dar şi verişoară a lui Shimon Peres, care a devenit cel de-al nouălea preşedinte al Israelului.

Lauren Bacall a devenit celebră cu rolul din filmul "To Have and Have Not" al lui Howard Hawks, la vârsta de 19 ani, în 1944, alături de Humphrey Bogart, cu care a format un cuplu legendar. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici