Leonardo DiCaprio s-a asociat cu Netflix pentru un documentar despre gorilele din Africa de Est

Actorul american Leonardo DiCaprio, un cunoscut activist ecologist, s-a asociat cu platforma online Netflix pentru producerea unui documentar despre gorilele din Africa de Est, o specie de primate pe cale de dispariţie, filmul urmând să fie lansat în luna noiembrie, în SUA.

272 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio s-a asociat cu Netflix pentru un documentar despre gorilele din Africa de Est

Leonardo DiCaprio s-a asociat cu Netflix pentru un documentar despre gorilele din Africa de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Leonardo DiCaprio, care a fost numit recent Mesager al Păcii pentru programul Organizaţiei Naţiunilor Unite referitor la încălzirea globală, este unul dintre producătorii documentarului "Virunga". Potrivit Netflix, "filmul este atât jurnalism de investigaţie, cât şi documentar" şi este realizat de Orlando von Einsiedel.

"Virunga" urmăreşte o echipă de pădurari din Republica Democrată Congo. Aceştia sunt "prinşi între braconieri, miliţii şi interese economice în mijlocul celui mai vechi parc naţional din Africa", informează Netflix.

Masivul muntos Virunga, aflat la graniţa dintre Rwanda, Republica Democrată Congo şi Uganda, este ultimul sanctuar din lume al gorilelor montane, din care mai trăiesc doar 800 de exemplare.

Filmul va avea premiera în cinematografele din New York şi Los Angeles, dar şi online, prin intermediul Netflix, pe 7 noiembrie.

"Virunga oferă o fereastră spre diversitatea culturală şi naturală incredibilă a planetei noastre, asupra forţelor care ameninţă să o distrugă şi asupra celor care luptă pentru a o proteja.

Platforma online Netflix, care a apărut pe piaţă în 1997 sub forma unei firme care închiria DVD-uri, a cunoscut o creştere spectaculoasă a veniturilor sale în ultimele luni. În luna iulie, compania americană a raportat un profit de 71 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2014.

În 2013, programele originale produse de Netflix au fost nominalizate la 14 categorii de premii la gala Primetime Emmy, câştigând trei dintre acestea. În acest an, producţiile Netflix au primit un număr record de 31 de nominalizări.

Site-ul american, care dispune de un catalog impresionant de seriale TV, dar produce şi programe originale, precum serialul politic "House of Cards", este prezent deja în America Latină şi a investit foarte mult în ultimii ani în Europa, unde s-a lansat în mai multe ţări.

Pătrunderea platformei Netflix în domeniul conţinuturilor originale şi popularitatea de care se bucură serialele sale, precum "House of Cards" şi "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii şi felul în care consumatorii privesc producţii de divertisment.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici