Maraton de petreceri pentru nunta lui George Clooney, la Veneţia - FOTO

Maratonul de petreceri dedicate nunţii actorului George Clooney cu avocata Amal Alamuddin a început vineri seară, la Veneţia, şi se va întinde pe parcursul a patru zile, culiminând cu căsătoria celor doi, care ar urma să aibă loc, luni, în prezenţa familiilor şi a prietenilor acestora.

1016 afișări
Imaginea articolului Maraton de petreceri pentru nunta lui George Clooney, la Veneţia - FOTO

Maraton de petreceri pentru nunta lui George Clooney, la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Clooney şi Amal Alamuddin au plănuit patru zile de sărbătoare pentru a marca fericitul eveniment. Astfel, vineri seară, cei doi au participat la cina de repetiţie pentru nuntă, care a avut loc la hotelul Cipriani, de pe insula veneţiană Giudecca, potrivit dailymail.co.uk.

Amal Alamuddin a strălucit într-o rochie asimetrică de culoare roşie, o creaţie a casei Alexander McQueen, care i-a pus în evidenţă chipul exotic, luminat de un permanent zâmbet.

Alături de viitoarea mireasă s-a aflat în permanenţă mama sa, Baria, şi sora, Tala, dar şi numeroase prietene ale acesteia.

La rândul său, George Clooney a purtat la acest dineu de gală un costum bleumarin închis, la care a asortat o cămaşă albă descheiată. Din alaiul viitorului mire nu a lipsit actorul Matt Damon, care a venit la Veneţia însoţit de soţia lui, Luciana Barroso, şi Rande Gerber, soţul top modelului Cindy Crawford şi cel care va fi cavaler de onoare al lui Clooney.

De asemenea, la Veneţia au sosit deja şi alţi invitaţi celebri, printre care se numără actriţa Ellen Barkin, care a jucat alături de George Clooney în pelicula "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13", şi Anna Wintour, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue.

În acest weekend sunt aşteptaţi să sosească la Veneţia şi Brad Pitt şi Angelina Jolie, care sunt buni prieteni ai actorului George Clooney.

Nunta lui George Clooney cu avocata Amal Alamuddin este principalul subiect de discuţie al locuitorilor din Veneţia. Dar restricţiile impuse pe Canal Grande, principalul canal al oraşului italian, cu ocazia ceremoniei şi a petrecerilor organizate pentru căsătoria vedetei americane George Clooney cu logodnica sa, avocata britanică de origine libaneză Amal Alamuddin, sunt un motiv de nemulţumire pentru unii dintre locuitorii oraşului lagună din Italia, după cum relata vineri AFP.

"Nu Clooney ne pune mâncare pe masă. Faptul că se va însura nu ne rezolvă nouă problemele", s-a revoltat Viviana, o italiancă în vârstă de 16 ani care îi reproşează actorului american că "vine aici cu toţi banii lui, în timp ce noi nu ne găsim un loc de muncă".

În schimb, acest eveniment nu părea să deranjeze miile de turişti care se plimbau vineri, pe o vreme frumoasă, prin faţa primăriei oraşului, unde Clooney şi Alamuddin ar urma să se căsătorească, într-o ceremonie ce va fi oficiată de fostul primar al Romei, Walter Veltroni.

Cei care au locuinţe în zonă au început deja să închirieze locuri de observaţie la ferestrele apartamentelor lor fanilor care speră să îi poată vedea pe cei doi miri.

În altă ordine de idei, nimic nu este oficial, nimic nu este confirmat, dar Veneţia fierbe: o mare de vedete şi de paparazzi este aşteptată să ia cu asalt gondolele, iar unele staruri au ajuns deja de vineri, în timp ce presa italiană anunţă că viitoarea mireasă, Amal Alamuddin, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la Milano de miercuri, iar Clooney a ajuns în oraşul dogilor o zi mai târziu.

Data exactă a nunţii nu a fost confirmată de nicio autoritate locală, dar toată lumea pare să parieze pe ziua de luni şi se pregăteşte în toate modurile pentru un sfârşit de săptămână plin de petreceri şi festivităţi intense.

Recepţia de după căsătorie ar urma să aibă loc la hotelul Aman, iar ceremonia oficială se va desfăşura la primăria Veneţiei, un palat din secolul al XIV-lea. Zvonuri despre căsătoria civilă au circulat deja în presa internaţională, care a scris că ar fi avut loc deja la Londra sau la Florenţa, lângă lacul Como, locul preferat din Italia al lui George Clooney.

Potrivit presei, George Clooney, în vârstă de 53 de ani, va purta un costum creat de casa Armani, iar mireasa va avea o rochie marca Alexander McQueen, creată de Sarah Burton, care a creat şi rochia de mireasă a ducesei Kate Middleton în 2011.

Anunţul privind locul unde se va desfăşura ceremonia de nuntă a fost făcut chiar de actorul american. "Mi-am întâlnit viitoarea mireasă aici, în Italia, şi mă voi căsători cu ea, în câteva săptămâni, la Veneţia", a declarat Clooney în urmă cu mai multe săptămâni, la Florenţa, unde a participat împreună cu viitoarea soţie la o gală umanitară organizată în Palazzo Vecchio.

George Clooney şi Amal Alamuddin au apărut pentru prima dată împreună în public în octombrie 2013, la Londra, potrivit revistei People.

George Clooney a avut numeroase relaţii de-a lungul anilor. Însă el nu a dat niciodată impresia că şi-ar fi dorit să se mai implice într-o relaţie pe termen lung, după divorţul de actriţa Talia Balsam, cu care a fost căsătorit între 1989 şi 1993.

Acesta a mai avut relaţii pasagere cu top-modelul britanic Lisa Snowdon, cu actriţa italiană Elisabetta Canalis şi cu actriţa din serialul "Salvamarii/ Baywatch" Krista Allen.

În schimb, Amal Alamuddin nu a mai fost niciodată căsătorită, conform relatărilor din presa internaţională.

George Clooney şi-a câştigat renumele ca actor, producător, producător executiv, scenarist şi regizor, dar şi ca activist dedicat cauzelor umanitare. Actorul a mai fost nominalizat la premiile Academiei americane la diverse categorii, pentru filmele "Noapte bună şi noroc", "Michael Clayton", "Sus, în aer/ Up in the Air", "Descendenţii/ The Descendants" şi "Ziua trădătorilor/ The Ides of March".

Amal Alamuddin este o avocată britanică specializată în drept internaţional şi drepturile omului. Ea a fost votată "cea mai sexy avocată din Londra" în 2013. Printre clienţii acesteia s-a numărat şi Julian Assange, fondatorul Wikileaks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici