Mariah Carey va susţine, începând din luna octombrie, un nou turneu mondial

Cântăreaţa Mariah Carey va susţine, începând din luna octombrie, un nou turneu mondial, prin care artista americană îşi va promova cel mai recent album de studio, "Me. I Am Mariah...The Elusive Chanteuse", lansat pe piaţă în mai.

103 afișări
Imaginea articolului Mariah Carey va susţine, începând din luna octombrie, un nou turneu mondial

Mariah Carey va susţine, începând din luna octombrie, un nou turneu mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest turneu mondial, primul pe care cântăreaţa îl va susţine după 2006, va debuta cu un concert care va avea loc în Japonia, pe 4 octombrie, la Makuhari Messe Arena din Tokyo, informează music-news.com. Japonia este de altfel o ţară în care artista americană este extrem de apreciată şi în care albumele ei s-au vândut în peste 20 de milioane de copii.

"Vreau să împărtăşesc cu fanii mei toată spontaneitatea şi emoţia pe care le-am pus în acest album. Eu obişnuiesc să compun tot timpul piese noi, aşadar să nu fiţi surprinşi dacă veţi asculta un cântec nou pe care l-am compus chiar cu o noapte înainte de show-ul din oraşul vostru", a declarat cântăreaţa americană.

După show-ul iniţial, din Tokyo, noul turneu mondial al artistei va continua cu un concert la Yokohama Arena, pe 6 octombrie. Apoi, secţiunea asiatică a turneului va cuprinde concerte în China, Malaysia, Singapore şi Filipine.

Deocamdată nu sunt cunoscute datele şi oraşele ce vor fi incluse în celelalte secţiuni ale turneului.

"Me. I Am Mariah...The Elusive Chanteuse" este cel de-al 14-lea album de studio al cântăreţei Mariah Carey.

Discul conţine 18 piese, iar unele dintre ele au fost compuse de câţiva producători de seamă, precum Rodney Jerkins, Jermaine Dupri, Hit-Boy şi Mike Will Made It. Albumul conţine, totodată, colaborări ale artistei cu Nas, Wale şi Miguel, dar şi câteva apariţii speciale, precum cele ale rapperului Fabolous şi ale gemenilor cântăreţei, Moroccan şi Monroe (care au împlinit vârsta de trei ani pe 30 aprilie - data la care a fost anunţată lansarea albumului), cât şi două duete, cu R. Kelly şi Mary J. Blige.

Mariah Carey, câştigătoare a cinci premii Grammy, a cunoscut succesul în anii '90, prin lansarea unui album care îi poartă numele. Potrivit revistei Billboard, Mariah a fost cea mai de succes cântăreaţă în Statele Unite ale Americii în anii '90, iar albumele ei s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare. Popularitatea sa a intrat în declin începând cu anii 2000, când a rupt legătura cu casa de discuri Columbia Records.

Artista, considerată una dintre cele mai bune voci ale tuturor timpurilor, a revenit pe scena muzicii pop în 2005, cu albumul "The Emancipation of Mimi", care a avut un imens succes. Albumul ei "E=MC2", lansat în aprilie 2008, s-a vândut în peste 1,3 milioane de copii doar în Statele Unite şi i-a oferit artistei americane şansa de a avea cel de-al 18-lea single No.1 în Billboard Hot 100, datorită piesei "Touch My Body". Cu această piesă, Mariah Carey l-a egalat pe Elvis Presley şi a urcat pe a doua poziţie în clasamentul artiştilor cu cele mai multe piese devenite No.1 în Billboard Hot 100, în ultimele decenii. Prima poziţie a acestui clasament este ocupată de trupa The Beatles, care a avut 20 de piese devenite No.1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici