Martin Scorsese va produce un documentar despre trupa rock The Grateful Dead

Regizorul Martin Scorsese va produce un documentar despre celebra trupă rock americană The Grateful Dead, pentru a marca 50 de ani de la înfiinţarea formaţiei.

117 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese va produce un documentar despre trupa rock The Grateful Dead

Martin Scorsese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Martin Scorsese va fi producătorul executiv al acestui documentar, realizat pentru a marca 50 de ani de la înfiinţarea trupei, şi este de aşteptat ca pelicula să conţină imagini inedite despre anii de succes ai formaţiei. Documentarul va fi realizat cu ajutorul membrilor rămaşi în viaţă ai trupei The Grateful Dead şi se aşteaptă să fie lansat anul viitor.

Amir Bar-Lev, care a realizat, printre altele, "The Tillman Story" şi "Happy Valley", va fi regizorul acestui film, informează contactmusic.com.

"S-au spus milioane de poveşti despre The Grateful Dead, de-a lungul anilor. Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări care se apropie, ne-am gândit că ar fi timpul să spunem noi una (o poveste, n.r.), iar Amir este omul perfect care să ne ajute să o facem", au declarat membrii trupei, spunând că sunt onoraţi să colaboreze cu Martin Scorsese.

"The Grateful Dead a fost mai mult decât o trupă. Ei erau propria lor planetă, populată de milioane de fani devotaţi. Sunt foarte fericit că acest proiect este realizat şi sunt mândru că sunt implicat", a spus, la rândul său, Martin Scorsese.

The Grateful Dead s-a înfiinţat în 1965, în Palo Alto, California. Trupa s-a bucurat de un imens succes la 20 de ani de la înfiinţare, când, în 1987, membrii ei au lansat single-ul "Touch of Grey" şi au susţinut un turneu care le-a adus mulţi fani. Formaţia era cunoscută pentru stilul său unic şi eclectic, care îmbina elemente de rock, folk, bluegrass, blues, reggae, country, jazz improvizat, psychedelic şi space rock, precum şi pentru evoluţii live cu lungi improvizaţii muzicale. Phil Lesh, Bob Weir, Mickey Hart şi Bill Kreutzmann sunt membrii în viaţă ai formaţiei.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) şi "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici