Matthew McConaughey va primi The American Cinematheque Award, pentru realizări deosebite în carieră

Matthew McConaughey, distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru filmul "Dallas Buyers Club", va primi, în octombrie, premiul Cinematecii americane (The American Cinematheque Award), pentru realizări deosebite în cariera cinematografică.

114 afișări
Imaginea articolului Matthew McConaughey va primi The American Cinematheque Award, pentru realizări deosebite în carieră

Matthew McConaughey (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american va primi acest premiu în cadrul unei gale de binefacere, care va avea loc pe 21 octombrie la Beverly Hilton Hotel din California, potrivit contactmusic.com.

"Premiul Academiei (americane de film, care acordă Oscarurile, n.r.) pentru «Dallas Buyers Club» şi recenziile extraordinare primite pentru debutul său în televiziune, în serialul «True Detective» este doar începutul unui nou capitol în carieră, iar Cinemateca americană este mândră să îi recunoască realizările", a declarat Rick Nicita, directorul instituţiei.

Printre actorii care au primit acest premiu în trecut se numără Matt Damon, Robert Downey, Jr. şi Samuel L. Jackson.

Matthew McConaughey a devenit cunoscut în 1993, după rolul din comedia "Marea ameţeală/ Dazed and Confused", construindu-şi ulterior o carieră strălucitoare la Hollywood, cu filmele "Eu cu cine mă mărit?/ The Wedding Planner", "Cum să scapi de un tip în 10 zile/ How To Lose A Guy In 10 Days", "Sahara" şi "Aurul nebunilor/ Fool's Gold". Actorul american a putut fi văzut în 2009 pe marile ecrane în comedia romantică "Fantomele fostelor iubite/ Ghost of Girlfriends Past" şi a jucat rolul principal în drama "The Lincoln Lawyer", care a avut premiera în 2011. În ultimii ani, actorul american s-a remarcat în filmele "The Paperboy" şi "Magic Mike", iar printre cele mai recente roluri ale sale se numără cele din "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Lupul de pe Wall Street".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici