Meryl Streep o va interpreta pe Maria Callas într-un lungmetraj TV

Actriţa americană Meryl Streep o va interpreta pe Maria Callas într-un lungmetraj de televiziune produs de HBO, care se va intitula "Master Class".

198 afișări
Imaginea articolului Meryl Streep o va interpreta pe Maria Callas într-un lungmetraj TV

Meryl Streep (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Meryl Streep, în vârstă de 64 de ani, o va interpreta pe Maria Callas în "Master Class", un lungmetraj ce va fi produs de televiziunea HBO pe baza piesei de teatru omonime scrise de Terrence McNally despre perioada în care celebra cântăreaţă de operă preda cursuri muzicale elevilor de la o şcoală de elită americană, Juilliard, în 1971, informează contactmusic.com.

Potrivit publicaţiei New York Post, cineastul Mike Nichols, care a colaborat în trecut cu Meryl Streep la câteva filme celebre, precum "Silkwood", "Dragoste frântă/ Heartburn", "Salutări din Hollywood/ Postcards From the Edge" şi "Îngeri în America/ Angels in America", va regiza acest lungmetraj. Filmările vor debuta în luna ianuarie, după ce actriţa americană va termina de filmat pentru pelicula "Ricky and the Flash".

În acel film, Meryl Streep joacă o mamă sexagenară pasionată de rock'n'roll, care îşi urmăreşte idealurile cu preţul pierderii familiei. Pentru acest rol, vedeta americană a luat lecţii de chitară de la legendarul Neil Young.

În piesa de teatru "Master Class", care a avut debutul pe Broadway în 1995, personajul central (Maria Callas, n.r.) face dezvăluiri despre cariera şi viaţa ei personală, inclusiv despre momentul în care a fost părăsită de miliardarul Aristotel Onassis pentru Jacqueline Kennedy.

În ultimii ani, Meryl Streep a interpretat numeroase femei celebre pe marele ecran, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher în "Doamna de fier/ The Iron Lady" şi maestrul bucătar Julia Child în "Julie şi Julia/ Julie & Julia". De asemenea, presa americană afirmă că personajul Miranda Priestley pe care Meryl Streep l-a jucat în "Diavolul se îmbracă de la Prada/ The Devil Wears Prada" este inspirat din celebra Anna Wintour, redactorul-şef al prestigioasei reviste americane Vogue.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei". Meryl Streep are, în total, 18 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2014, pentru evoluţia sa din filmul "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County". Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia", Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Maria Callas (2 decembrie 1923 - 16 septembrie 1977) este considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea. Datorită remarcabilului său talent, Maria Callas a fost denumită "La Divina". Artista a a murit la vârsta de 53 de ani, la Paris, după ce a trăit retrasă în ultimii ani de viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici