Nik Wallenda a devenit primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sârmă - FOTO

Nik Wallenda, acrobatul supranumit "regele mersului pe sârmă la mare înălţime", a traversat, duminică, Marele Canion din SUA fără echipament de protecţie, stabilind un nou record, informează Discovery Channel, care a transmis în direct evenimentul.

682 afișări
Imaginea articolului Nik Wallenda a devenit primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sârmă - FOTO

Nik Wallenda (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nik Wallenda a intrat astfel în istorie ca primul om care a traversat Marele Canion mergând pe sârmă. Wallenda s-a aflat la cea mai mare înălţime pe care a încercat-o până în prezent, adică la 457 de metri deasupra râului Little Colorado.

Discovery Channel a difuzat în direct evenimentul în Statele Unite şi în alte 223 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 03.00. În România, evenimentul poate fi urmărit şi în reluare, marţi, de la ora 20.00.

"Am vizitat Marele Canion când eram copil şi de atunci am tot am visat să merg pe sârmă într-un decor atât de spectaculos", a declarat Wallenda, care reprezintă a şaptea generaţie a legendarei familii de acrobaţi Flying Wallenda. "Le sunt incredibil de recunoscător localnicilor Navajo, care mi-au îngăduit să îmi îndeplinesc acest vis, şi canalului Discovery Channel, care a avut încredere în mine", a mai spus acesta.

"Categoric, am asistat la un moment istoric", a declarat Eileen O'Neill, Group President Discovery and TLC Networks. "Nik inspiră enorm de mulţi oameni din întreaga lume, încurajându-i să îşi îndeplinească visurile. Suntem incredibil de mândri că am reuşit să aducem acest eveniment în casele unui număr atât de mare de telespectatori din SUA şi din întreaga lume", a adăugat oficialul Discovery.

Wallenda a traversat Marele Canion mergând pe sârmă pe o distanţă de aproximativ 425 metri, fără a folosi hamuri sau alte echipamente de siguranţă. De altfel, Wallenda este de părere că hamul creează un fals sentiment de siguranţă şi ştirbeşte măiestria pe care familia lui o şlefuieşte de generaţii. În plus, această încercare fără echipamente de siguranţă i-a oferit lui Nick şansa de a-i aduce un omagiu străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unei asemenea demonstraţii de mers pe sârmă în Puerto Rico, în 1978.

Nick a traversat Marele Canion într-o zonă izolată, administrată de organizaţia Navajo Nation Parks and Recreation, care a alcătuit un decor spectaculos pentru eveniment.

"A fost o onoare pentru noi ca Nik Wallenda şi Discovery Channel să transmită acest eveniment de pe pământurile tribului nostru", a declarat Geri Hongeva-Camarillo, reprezentantul pentru presă al Navajo Parks and Recreation. "Am avut astfel ocazia de a prezenta întregii lumi frumuseţile naturale pe care le avem aici. Sperăm că mulţi telespectatori vor transforma Navajo Nation într-una dintre destinaţiile lor de călătorie", a mai spus Hongeva-Camarillo.

Telespectatori din toată lumea au putut fi alături de Nik prin intermediul reţelelor de socializare, în timp ce Discovery Channel a prezentat detalii din viaţa acestuia, despre familia sa şi despre pregătirile dinaintea marii încercări.

Traversarea pe sârmă a Marelui Canion reprezintă al optulea record mondial pentru Nik Wallenda, al cărui palmares include şi traversarea Cascadei Niagara pe sârmă, în 2012, mergând din Statele Unite până în Canada. În prezent, Nik se pregăteşte deja pentru următorul lui proiect important, care ar putea fi traversarea pe sârmă a distanţei dintre Empire State Building şi Chrysler Building.

Acest eveniment live a fost produs de Peacock Productions pentru Discovery. Gretchen Eisele, Knute Walker şi Benjamin Ringe sunt producătorii executivi. Howard Swartz este producătorul executiv pentru Discovery. Alţi producători executivi sunt Nik Wallenda, David Simone, Winston Simone şi Shelley Ross. Mai multe informaţii despre eveniment pot fi găsite pe www.discovery.ro, pe Facebook, la Facebook.com/discovery.romania, şi pe Twitter, la @DiscoveryRo.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din compania media Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK). Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea prin intermediul celor 14 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul produselor şi serviciilor comerciale şi educaţionale de top. Programele sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonaţi din 118 ţări, de pe trei continente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici