Noul format al emisiunii "Top Gear", afectat de demisii, în ciuda angajării unui star al Formulei 1

Noul format al emisiunii "Top Gear" se confruntă cu un val de demisii în rândul echipei de producţie, dar încearcă să compenseze prin angajarea a doi noi prezentatori, relativ necunoscuţi, şi a unui star al Formulei 1, pilotul David Coulthard, alături de prezentatorul principal, Chris Evans.

516 afișări
Imaginea articolului Noul format al emisiunii "Top Gear", afectat de demisii, în ciuda angajării unui star al Formulei 1

Noul format al emisiunii "Top Gear", afectat de demisii, în ciuda angajării unui star al Formulei 1

Noul format al emisiunii "Top Gear" traversează o perioadă dificilă, după plecările a doi membri de bază ai echipei de producţie, informează contactmusic.com. Potrivit The Sun, producătorii încearcă să suplinească aceste pierderi prin angajarea a doi prezentatori relativ necunoscuţi - pilotul german Sabine Schmitz şi jurnalistul specializat în sporturi auto Chris Harris. De asemenea, acelaşi tabloid britanic afirmă că renumitul pilot de Formula 1 David Coulthard ar fi fost angajat pentru a prezenta noua emisiune, alături de Chris Evans.

Lisa Clark, producător executiv al show-ului TV, a demisionat la începutul acestei săptămâni, la doar câteva luni după începerea colaborării sale cu emisiunea "Top Gear". Editorul de scenarii Tom Ford a anunţat şi el că nu va reveni în echipa de producţie a emisiunii după expirarea contractului.

Lisa Clark, care colaborase anterior cu Chris Evans la emisiunile "Don't Forget Your Toothbrush" şi "The Big Breakfast", a fost inclusă în echipa de la "Top Gear" la insistenţele prezentatorului Chris Evans, în luna mai, pentru a coordona campania de relansare a emisiunii "Top Gear". Ea l-a înlocuit atunci pe Andy Wilman, care a ales să plece alături de foştii prezentatori ai emisiunii "Top Gear", Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, la începutul acestui an, pentru a realiza împreună o nouă emisiune cu tematică automobilistică, produsă de platforma online Amazon.

Noul format al emisiunii "Top Gear" a devenit un veritabil "haos", potrivit unei surse din interiorul echipei de producţie, deoarece Sabine Schmitz şi Chris Harris nu sunt cunoscuţi de publicul larg: "Sabine şi Chris sunt virtual necunoscuţi de publicul larg, iar David Coulthard nu este cel mai charismatic dintre piloţi".

Sabine Schmitz, în vârstă de 46 de ani, este pilot de curse profesionist şi a concurat în diverse competiţii pentru echipele BMW şi Porsche. Ea a apărut anterior în emisiunea "Top Gear" în 2004, învingându-l cu acea ocazie pe Jeremy Clarkson, într-o cursă disputată pe circuitul Nürburgring.

Luna trecută, Chris Evans a confirmat faptul că versiunea relansată a emisiunii "Top Gear" va avea premiera pe 5 mai 2016. De asemenea, prezentatorul principal al emisiunii a confirmat faptul că filmările pentru noul sezon al show-ului au început deja.

British Broadcasting Corporation (BBC) pregăteşte o versiune relansată a "Top Gear", care îl va avea ca prezentator principal pe Chris Evans, după ce corporaţia britanică de media a renunţat la Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului, după o anchetă internă.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru "Top Gear", după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Pe de altă parte, în luna iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May, foştii prezentatori ai emisiunii "Top Gear", au făcut public faptul că pregătesc un nou show automobilistic, care va fi difuzat, începând din 2016, pe platforma online Amazon Prime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici