Parlamentul britanic îşi deschide uşile în faţa actriţei Meryl Streep

Camera Comunelor - camera inferioară a Parlamentului britanic - îşi va deschide pentru prima dată uşile în faţa industriei cinematografice şi va găzdui, în aprilie, filmările pentru un lungmetraj cu Meryl Streep, despre lupta femeilor pentru obţinerea dreptului de a vota.

293 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic îşi deschide uşile în faţa actriţei Meryl Streep

Meryl Streep (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Celebra actriţă americană va juca unul dintre rolurile principale din "Suffragette", alături de Carey Mulligan şi Helena Bonham Carter. Acest film, regizat de Sarah Gavron, va relata povestea unui grup de activiste feministe care militau pentru ca femeile din Marea Britanie să aibă dreptul de a vota, la începutul secolului al XX-lea.

Autorităţile parlamentare au decis în 2013 să îşi sporească veniturile, închiriind anumite părţi din palatul Westminster, unul dintre siturile simbolice ale Londrei, atunci când deputaţii nu se află în clădire.

Alan Haselhurst, preşedintele comitetului de administrare a Camerei Comunelor, a declarat, marţi, într-un comunicat, că filmul "Suffragette" reprezintă alegerea perfectă pentru a lansa această iniţiativă.

"Deschiderea unui loc atât de emblematic precum Camera Comunelor pentru filmări reprezintă o veste fantastică", a declarat, la rândul său, Adrian Wootton, directorul general al Comisiei pentru film din Londra.

Meryl Streep, care a câştigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher pe marele ecran, va interpreta rolul activistei politice Emeline Pankhurst, în filmul "Suffragette".

Carey Mulligan va juca rolul unei tinere feministe care devine frustrată şi în cele din urmă violentă din cauza protestelor paşnice ale Mişcării sufragetelor.

Mişcarea sufragetelor, înfiinţată în 1876, a reprezentat o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de a vota.

Acţiunile acestei organizaţii, considerate foarte îndrăzneţe în acea epocă, au dat rezultate abia în 1918, odată cu obţinerea dreptului de vot pentru femeile în vârstă de peste 30 de ani. Vârsta legală de votare a fost adusă la acelaşi nivel cu cea a bărbaţilor abia în 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei mişcări a fost Emmeline Pankhurst.

Meryl Streep, născută în 1949, a câştigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câştigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestaţiile din "Kramer contra Kramer" şi "Alegerea Sophiei". Streep are, în total, 18 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2014, pentru evoluţia sa din filmul "Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County". Cu filme precum "Vânătorul de cerbi", "Podurile din Madison County" şi "Julie şi Julia", Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici