Paul Haggis părăseşte cultul scientologic

Regizorul şi scenaristul canadian Paul Haggis a anunţat a părăsit cultul scientologic, al cărui membru era de peste 35 de ani, reproşând acestei secte sprijinul acordat opozanţilor căsătoriilor dintre cuplurile homosexuale din California.

114 afișări
Imaginea articolului Paul Haggis părăseşte cultul scientologic

Paul Haggis părăseşte cultul scientologic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cineastul canadian, dublu câştigător al premiului Oscar pentru scenariul filmelor "O fată de milioane" şi "Crash - Poveşti din L.A.", a oficializat ruptura de cultul scientologic - care are numeroşi adepţi la Hollywood, precum Tom Cruise şi John Travolta - printr-o scrisoare adresată lui Tommy Davis, purtătorul de cuvânt al cultului scientologic din Statele Unite, care a fost publicată şi pe blogul unui fost membru al acestui cult.

Paul Haggis reproşează acestei secte că nu a reacţionat atunci când filiala din oraşul San Diego a susţinut, oficial, în 2008, Propunerea 8, prin care sunt interzise căsătoriile homosexuale în California.

"Refuzul bisericii de a denunţa acţiunile acestor intoleranţi, ipocriţi şi homofobi este o dovadă de laşitate. Nu pot să o numesc altfel. Tăcerea înseamnă acceptare. Eu nu pot să accept asta", a explicat cineastul canadian.

Paul Haggis a reamintit şi faptul că aceeaşi sectă l-a obligat, atât pe el cât şi pe soţia sa, să rupă relaţiile mai mult de un an cu socrii lor, ei înşişi membri ai cultului scientologic, din cauza unor lucruri pe care el le consideră insignifiante.

El a evocat, totodată, atacurile publice cărora le-au căzut victime mai mulţi foşti scientologi, care au critica acest cult şi metodele sale.

"După această scrisoare, sunt perfect conştient de faptul că o parte dintre prietenii mei ar putea decide să nu mă mai viziteze sau să lucreze cu mine. Totuşi, am ajuns la concluzia că nu mai puteam face parte din acest grup. Mi-e ruşine că am aşteptat atâtea luni înainte să acţionez", a explicat cineastul.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise şi John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici