Video Peste 2600 de alergători participă la Semimaratonul Sibiu. Printre spectatori se află şi preşedintele Iohannis - FOTO, VIDEO

Peste 2600 de alergători participă la Semimaratonul Sibiu 2016 şi susţin 21 de proiecte pentru diverse cauze, între ei aflându-se şi Carmen Iohannis, iar printre susţinători este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

360 afișări

Carmen Iohannis aleargă, la Semimaratonul Sibiu 2016, la proba de ştafetă 4X5 kilometri pentru copiii născuţi prematur.

Soţia preşedintelui a preluat ştafeta la Grădina Zoologică din Sibiu şi o va preda la Complexul Naţional Muzeal Astra.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis este prezent la Complexul Naţional Muzeal Astra, el declarând că a ajuns aici cu bicicleta pentru a susţine Semimaratonul Sibiu 2016 şi implicit pe Carmen Iohannis. Întrebat dacă l-au însoţit reprezentanţii SPP, Iohannis a răspuns: "Am avut însoţitori, şi ei pe bicicletă".

De asemenea, preşedintele Iohannis a declarat că semimaratonul de la Sibiu are "un plus de atractivitate" prin faptul că banii sunt adunaţi pentru copii.

Organizatorii declarau că soţia preşedintelui s-a înscris singură pe site-ul semimaratonului şi a ales să susţină proiectul "Împreună dăm startul la viaţă”, acesta fiind proiectul cu cea mai mare susţinere, din banii care se vor aduna urmând să fie achiziţionată aparatură pentru secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Carmen Iohannis şi-a adus şi elevi la Semimaraton, potrivit organizatorilor, fiind elevi de la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” atât în organizare, cât şi în competiţie.

"Sunt şi nişte elevi ai domniei sale de la Gheorghe Lazăr care aleargă pentru aceeaşi cauză, dar sunt elevi ai doamnei Iohannis care sunt voluntari pe traseu. Doamna Carmen Iohannis va alerga pentru Baby Care. A primit susţineri, însă nu avem o cifră deocamdată. Ceea ce putem spune este proiectul «Împreună dăm starul la viaţă» este cel mai susţinut proiect. Cel mai probabil, minunile pe care le face doamna doctor Livia Ognean, care şi ea va alerga la Semimaraton, dar şi performanţa vizibilă a secţiei fac ca proiectul să aibă susţinere largă”, declara organizatorul Ciprian Ciocan.

Cel mai tânăr participant are patru ani şi cel mai vârstnic 62.

Aceasta este cea de-a cincea ediţie a Semimaratonului şi prima în care startul se dă diferenţiat datorită numărului mare de alergători, dublu faţă de ediţia anterioară.

Potrivit organizatorilor, alergătorii susţin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susţinătorii pot face donaţii directe pe web-site-ul evenimentului. Până acum s-au strâns aproape 300.000 de lei, iar susţinerile continuă până la data de 1 iunie.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici