Prinţesa Diana, personalitatea pe care americanii şi-ar dori cel mai mult să o readucă la viaţă

Prinţesa Diana ocupă primul loc într-un top al vedetelor decedate pe care americanii şi-ar dori să le readucă la viaţă, potrivit unui sondaj despre mortalitate, ale cărui rezultate au fost publicate marţi.

1000 afișări
Imaginea articolului Prinţesa Diana, personalitatea pe care americanii şi-ar dori cel mai mult să o readucă la viaţă

Prinţesa Diana, personalitatea pe care americanii şi-ar dori cel mai mult să o readucă la viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acelaşi sondaj, cei mai mulţi dintre respondenţii de sex masculin au spus că preferă să moară înaintea partenerelor lor de viaţă.

Cei mai mulţi dintre americanii participanţi la acest sondaj, realizat în colaborare de revista Vanity Fair cu emisiunea "60 Minutes", au spus că şi-ar da viaţa pentru copiii lor, însă mult mai puţini au spus că sunt pregătiţi să îşi dea viaţa pentru ţara sau religia lor.

Aproximativ 35% dintre americani au spus că prinţesa Diana, care a murit într-un accident de automobil la Paris, în urmă cu 16 ani, este vedeta pe care şi-ar dori cel mai mult să o readucă la viaţă. Pe locul al doilea s-a clasat Steve Jobs, cofondatorul grupului Apple, cu 14 procente, iar locul al treilea a fost împărţit de starurile pop Whitney Houston şi Michael Jackson, cu 11 procente.

Aproape 70% dintre bărbaţii participanţi la acest sondaj, realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.005 americani adulţi, au spus că preferă să moară înaintea partenerelor lor de viaţă, iar 46% dintre femei au spus că preferă să moară înaintea soţilor.

Invitaţi să răspundă la întrebarea "Pentru cine sunteţi dispuşi să muriţi?", 55% dintre respondenţi au spus că sunt dispuşi să moară pentru copiii lor, 12% pentru partenerii lor de viaţă, 10% pentru părinţii lor sau pentru religia lor şi 5% pentru ţara lor.

Doar 24% dintre participanţi au spus că ar opta pentru conservarea criogenică, chiar dacă acest procedeu ar fi gratuit, însă acest procent este de 39% în rândul respondenţilor în vârstă de 18-34 de ani. Prin criogenie, trupul unei persoane decedate este conservat la temperaturi joase, în speranţa că acea persoană va putea fi readusă la viaţă şi vindecată în viitor.

Barurile şi mall-urile au fost desemnate cele mai neinspirate locuri în care cenuşa unei persoane ar putea fi împrăştiată, iar 84% dintre respondenţi au spus că ar prefera ca moartea lor să fie marcată prin "hohote de râs, mâncare şi băutură", nu prin ceremonii solemne.

Sondajul, realizat prin telefon, va fi publicat în numărul din luna octombrie al revistei Vanity Fair şi are o marjă de eroare de 3%. Sondajul a fost realizat în perioada 17-21 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici