Steaua actorului Bill Cosby de pe Hollywood Walk of Fame a fost vandalizată

Steaua actorului american Bill Cosby de pe Hollywood Walk of Fame, din Los Angeles, a fost vandalizată vineri, pe ea fiind scris cuvântul "violator", după ce, în ultimele săptămâni, mai multe femei l-au acuzat pe acesta de agresiune sexuală.

122 afișări
Imaginea articolului Steaua actorului Bill Cosby de pe Hollywood Walk of Fame a fost vandalizată

Steaua actorului Bill Cosby de pe Hollywood Walk of Fame a fost vandalizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Camera de Comerţ de la Hollywood, care se ocupă de administrarea Walk of Fame, a spus că steaua lui Cosby a fost între timp curăţată. Organizaţia a completat un raport pentru poliţie privind acuzaţia de vandalism.

"Când oamenii sunt nemulţumiţi de unul dintre premianţii noştri, sperăm să-şi proiecteze mânia într-un mod mai bun", au declarat reprezentanţii instituţiei.

Aproximativ 20 de femei au ieşit din umbră în ultimele săptămâni şi l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiuni sexuale şi chiar de viol. Cele mai multe dintre ele spun că actorul, în prezent în vârstă de 77 de ani, le-a drogat şi le-a încurajat să consume alcool pentru a le face să devină vulnerabile.

Miercuri, o avocată specializată în procese în care apără interesele unor femei abuzate sexuale, Gloria Allred, i-a cerut în mod public actorului Bill Cosby să renunţe la dreptul de prescriere a faptelor şi să se prezinte în faţa tribunalului pentru a se confrunta cu presupusele sale victime.

Avocata i-a propus de asemenea actorului să înfiinţeze un fond de 100 milioane de dolari, în colaborare cu un grup de mediatori, pentru a le despăgubi pe victimele sale.

Gloria Allred a făcut aceste afirmaţii în timpul unei conferinţe de presă, la care au participat alte trei noi acuzatoare ale actorului. Una dintre ele a spus că a fost agresată sexual de Bill Cosby la vârsta de 17 ani în 1986.

Charlie Beck, şeful poliţiei din Los Angeles, a declarat joi că autorităţile ar putea să deschidă o serie de anchete chiar dacă acuzaţiile formulate împotriva lui Bill Cosby au fost făcute după prescriere.

Actorul american Bill Cosby a depus, la rândul său, o plângere în justiţie, joi, contra unei femei care l-a acuzat de agresiune sexuală şi a afirmat că reclamanta a încercat să îl şantajeze, cerându-i 250.000 de dolari în schimbul renunţării la acele acuzaţii.

Judy Huth a depus plângere marţi la Los Angeles, acuzându-l pe starul de televiziune că a drogat-o şi a violat-o pe când avea vârsta de 15 ani, în 1974, în celebrul Playboy Mansion.

Martin Singer, avocatul lui Bill Cosby, care a apărat de-a lungul anilor multe celebrităţi, afirmă în plângerea depusă la tribunal joi că Judy Huth l-a contactat telefonic pe 25 noiembrie pentru a-i cere, iniţial, suma de 100.000 de dolari în schimbul tăcerii sale.

În contextul în care tot mai multe acuzaţii apar în presă şi în justiţie împotriva lui Bill Cosby, avocatul acestuia afirmă că Judy Huth şi avocatul ei, Marc Strecker, i-au cerut apoi suma de 250.000 de dolari.

În plus, Martin Singer spune că, potrivit legislaţiei californiene, pentru a putea să deschidă un proces pe baza unor fapte atât de vechi, Judy Huth trebuie să dovedească că a devenit conştientă de traumele psihologice care i-au fost cauzate de presupusele fapte comise de Bill Cosby "abia în timpul ultimilor trei ani".

Or, nu este cazul, deoarece, potrivit spuselor avocatului Singer, reclamanta "a încercat să vândă această poveste în presa de scandal în urmă cu aproape zece ani".

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, în sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici