Trupa U2 şi-a lansat noul album şi îl oferă gratuit utilizatorilor Apple

Trupa rock U2 a lansat, marţi, cel mai recent album al său, "Songs of Innocence", după ce a cântat în închiderea evenimentului de prezentare a celor mai noi produse create de Apple, şi şi-a surprins fanii oferind noul material discografic gratuit pentru utilizatorii iTunes.

287 afișări
Imaginea articolului Trupa U2 şi-a lansat noul album şi îl oferă gratuit utilizatorilor Apple

Trupa U2 şi-a lansat noul album şi îl oferă gratuit utilizatorilor Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit contactmusic.com, albumul "Songs of Innocence" a fost lansat la cinci ani de la cel mai recent material discografic al rockerilor de la U2, "No Line on the Horizon" (2009).

Trupa condusă de Paul David Hewson, Bono după cum este cunoscut de fani, a participat la evenimentul de lansare a noilor versiuni de iPhone, organizat de compania Apple în Cupertino, California. Rockerii au cântat în faţa participanţilor la evenimentul IT, printre care se aflau şi vedete precum cântăreaţa americană Gwen Stefani şi actorul britanic Stephen Fry.

După concertul irlandezilor de la U2, Tim Cook, şeful Apple, a anunţat că albumul trupei, "Songs of Innocence", va fi oferit gratuit tuturor utilizatorilor Apple, prin intermediul magazinului online de muzică al companiei, iTunes.

Materialul discografic va fi pus în vânzare pentru publicul larg în luna octombrie.

Lansarea suprinzătoare a albumului are loc la şase luni după ce un purtător de cuvânt al U2 a respins zvonurile potrivit cărora trupa plănuia să amâne scoaterea pe piaţă a noului disc până în 2015.

Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat "360º Tour", este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici