Un celebru circ cu o tradiţie de 146 de ani, care a creat spectacolele de circ modern, se închide: "A fost o decizie extrem de dificilă"

După 146 d ani, cortina Circului Ringling Bros. and Barnum & Bailey coboară pentru ultima oară cu spectacolul "The Greatest Show on Earth", ce va avea loc în luna mai, relatează Associated Press.

5114 afișări
Imaginea articolului Un celebru circ cu o tradiţie de 146 de ani, care a creat spectacolele de circ modern, se închide: "A fost o decizie extrem de dificilă"

Un celebru circ cu o tradiţie de 146 de ani, care a creat spectacolele de circ modern, se închide: "A fost o decizie extrem de dificilă"

Decizia de a închide circul iconic american a survenit în urma mai multor factori, au declarat directorii companiei. Printre motive figurează numărul scăzut al spectatorilor, combinat cu costurile ridicare de întreţinere, schimbarea gustului publicului şi luptele continue cu grupurile care susţin drepturile animalelor.

"Nu a fost o decizie oarecare. Aceasta a fost o decizie extrem de dificilă de luat atât pentru mine, cât şi pentru întreaga mea familie", a declarat Kenneth Feld, preşedintele şi drectorul executiv al Feld Entertainment.

Compania a făcut publică decizia printre angajaţii circului sâmbătă noapte după spectacolele din Orlando şi Miami.

Ringling Bros. are în turneu două circuri în prezent şi va susţine 30 de spectacole din luna ianuarie până în mai în oraşe precum  Atlanta, Washington, Philadelphia, Boston şi Brooklyn. Spectacolele finale vor fi în Providence, Rhode Island, pe 7 mai şi în  Uniondale, New York, la  Nassau County Coliseum, pe 21 mai.

Circul, cu animalele sale exotice, costume pestriţe şi acrobaţi care sfidează moartea, a fost o piatră de temelia din industria de divertisment din SUA de la lansarea sa, la mijlocul anilor 1800.

Phineas Taylor Barnum a realizat un spectacol itineranat de animale, ciudăţenii umane, în timp ce cei cinci fraţi Ringling au jucat în spectacole de jonglerie. În cele din urmă cei doi au fuzionat şi astfel s-a născut circul modern. Formaţiile de jongleuri şi artişti de circ au călătorit de-a lungul Americii cu trenul, uimind publicul cu spectacolele lor şi animalele exotice.

La mijlocul secolului, circul devenise deja tradiţie şi divertisment pentru familii. Însă pe măsura înaintării în secolul XX, copii au început să devină din ce în ce mai puţin entuziasmaţi din cauza televiziunii, a jocurilor video şi a internetului. Circul nu a putut intra în competiţie cu celelalte zone ale industriei de divertisment.

”Marele competitor în multe privinţe este timpul”, a declarat Fed, adăugând că transportarea elementelor de spectacol cu trenul şi alte facilităţi adiacente - precum o şcoală mobilă pentru copiii artiştilor de circ - sunt elemente dintr-o altă epocă. "Este un model diferit care nu este funcţional în lumea de astăzi.”

Familia Feld a cumpărat circul Ringling în 1967. Spectacolele aveau puţin sub 3 ore în acele vremuri. Astăzi, spectacolul durează două ore şi 7 minute, cu cel mai lung segment - un episod cu un tigru - durând 12 minute,

"Încearcă să menţii interesul unui copil de 3-4 ani de azi pentru 12 minute," a declarat acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici