Alina Gorghiu despre Dacian Cioloş: M-ar bucura să aud şi un mesaj în care va spune că votează PNL

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara că ar vrea să audă de la premierul Dacian Cioloş şi un mesaj în care să spună că va vota PNL la alegerile din 11 decembrie.

1142 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu despre Dacian Cioloş: M-ar bucura să aud şi un mesaj în care va spune că votează PNL

Alina Gorghiu despre Dacian Cioloş: M-ar bucura să aud şi un mesaj în care va spune că votează PNL

''(Dacian Cioloş-n.r) a vorbit foarte frumos despre PNL. A avut un mesaj chiar săptămâna trecută un mesaj care i-a bucurat pe membri noştri de partid. Vă mai spun pentru că suntem între noi că m-ar bucura foarte tare să aud şi un mesaj în care va spune că votează PNL. (…) Pe cale de consecinţă faptul că este în acest parteneriat asta înseamnă. (…) Nu cred că va avea o rezervă primul ministru să spună public cu cine votează şi ce mesaj are pentru alegători'', a spus ea la Realitatea TV.

Alina Gorghiu a afirmat că parteneriatul PNL-Dacian Cioloş este ''biunivoc''.

Dacian Cioloş a pledat, vineri, pentru USR şi PNL, "un partid purtător de speranţe", respectiv "un partid cu tradiţie democratică", afirmând că românii au de făcut o alegere clară între trecut şi viitor, pentru o "Românie a bunului simţ" şi împotriva perpetuării corupţiei, minciunii şi populismului.

"Le mulţumesc pentru asta, le mulţumesc membrilor lor şi tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulţumesc pentru ca au înţeles şi au avut curajul să îşi asume valori şi principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală. USR este un partid tânăr, purtător de multe speranţe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenţii la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu câţiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta. PNL este un partid cu tradiţie democratică de aproape un secol, partid care, în ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări şi evoluţii. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greşeli, dar au fost şi momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înţeleagă ce aşteptaţi dumneavoastră de la clasa politică şi a demarat un proces de schimbare - un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaţilor cu probleme penale, printr-o infuzie de candidaţi noi pentru alegerile parlamentare", a apreciat Dacian Cioloş.

Premierul a respins afirmaţiile potrivit cărora ar fi nehotărât din punct de vedere electoral.

"Am văzut că unii se grăbesc să spună că aş fi nehotărât, că nu îmi asum lupta electorală. Dimpotrivă, sunt foarte hotărât. Sunt hotărât sa rămân consecvent credinţei pe care o am în viitorul acestei ţări, în schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotărât să nu fac compromisuri de dragul vreunei funcţii sau doar pentru că «aşa se face» în politică. Sunt hotărât să-mi ţin cuvântul dat şi să-mi asum cu bună-credinţă partea de responsabilitate care îmi revine. Democraţie înseamnă că guvernarea revine celor pe care-i alegem în Parlament şi care reuşesc să formeze o majoritate. PNL şi USR mi-au propus să mă susţină pentru a continua să conduc Guvernul dacă, împreună, vor susţine o majoritate parlamentară. Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta", a mai arătat Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici