Antonescu: Ponta are prima şansă la prezidenţiale, dar nu ca preşedinte liber. Are o problemă de model

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că premierul Victor Ponta are prima şansă la alegerile prezidenţiale, atuul său principal fiind "aparatul politic al PSD", însă chiar dacă va fi ales, acesta nu va fi un preşedinte liber, pentru că are o problemă de model şi de cultură.

660 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta are prima şansă la prezidenţiale, dar nu ca preşedinte liber. Are o problemă de model

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Domnul respectiv (Victor Ponta - n.r.) oricum are prima şansă (...) Din multe motive, în acest moment cel puţin candidatul PSD, şi anume Victor Ponta, are prima şansă", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat că principalul atu politic al lui Victor Ponta în cursa prezidenţială ţine de "aparatul politic" al PSD.

El a fost întrebat care crede că sunt calităţile care l-ar recomanda pe Ponta pentru a fi preşedintele României. "Pentru a fi preşedintele României, principalul său atu, şi pentru care spun că are o şansă forte importantă – şi o spun demult – este aparatul politic care se numeşte PSD. Aparat care chiar dacă primeşte lovituri de imagine sau nu ştiu... cu justiţia mai pierde un membru important sau altul, aparat care este din păcate pentru România, din păcate pentru Victor Ponta, din păcate chiar şi pentru PSD, în continuare în România lui 2014 foarte puternic", a precizat Antonescu.

El a menţionat că puterea PSD rezidă inclusiv în faptul că din 1990 din România au plecat oameni care nu se aflau, prin formaţia lor, între simpatizanţii PSD. Antonescu a afirmat că este vorba de un atu ca Victor Ponta să câştige cursa prezidenţiale, "nu ca să fie". "Pentru că ceea ce îi dă forţa cea mai mare ca potenţial candidat, această maşină, îi dă o mare şansă de a fi preşedinte, dar îi şi omoară orice şansă de a fi un preşedinte bun, în sensul de liber", a mai spus preşedintele PNL.

El a menţionat că în vreme ce liberalii spun în discuţiile sale că "PNL vrea să dea viitorul preşedinte al României, în partea PSD se spune (...) PSD trebuie să aibă viitorul preşedinte al României".

"Ca un dat şi ca pe ceva şi care după ce devine preşedinte rămâne al lui", a mai comentat Antonescu.

De asemenea, el a susţinut că Ponta "probabil fără să vrea", merge după modelul lui Adrian Năstase şi "este irezistibil atras de acest model, e mai puternic decât el". "Şi Năstase era mai puternic, şi acest model. E cel mai puternic model al lui Victor Ponta, pentru că Victor Ponta, om inteligent, are o problemă de model. Are o problemă de cultură (...) Adrian Năstase care din păcate a eşuat, mă refer la omul politic. Adrian Năstase în multe privinţe a eşuat, a şi reuşit nişte lucruri pe guvernarea sa, nu trebuie să uităm, dar Adrian Năstase a avut nişte îndoieli, nişte ezitări, fertile aş putea să spun, din cauza culturii superioare", a mai afirmat preşedintele PNL, menţionând că nu se referă la cultura generală, ci la cultură în sensul existenţei unor repere şi modele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici