Aurescu: Indignare şi îngrijorare faţă de uciderea brutală a lui Nemţov. E nevoie de anchetă corectă

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a postat, sâmbătă, pe Twitter un mesaj referitor la uciderea fostului activist rus Boris Nemţov, exprimând "indignare şi îngrijorare" şi arătând că este nevoie de o anchetă corectă şi rapidă.

239 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Indignare şi îngrijorare faţă de uciderea brutală a lui Nemţov. E nevoie de anchetă corectă

Bogdan Aurescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Indignare şi îngrijorare faţă de uciderea brutală a activistului politic rus Boris Nemţov. Este nevoie de o anchetă corectă şi rapidă", menţionează Bogdan Aurescu, în textul postat de MAE pe contul oficial de Twitter.

Potrivit informaţiilor preliminare, un atacator necunoscut a tras câteva focuri de armă în direcţia lui Nemţov, în timp ce acesta din urmă se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki, situat în apropiere de Kremlin. Comitetul pentru Investigarea Crimelor din Rusia a deschis o anchetă penală pentru elucidarea circumstanţelor în care a fost ucis acesta. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Interne, Elena Alekseieva, a declarat sâmbătă că au fost descoperite şase cartuşe la locul crimei. "Şase cartuşe au fost găsite în apropierea locului crimei. Patru glonţe l-au lovit pe Boris Nemţov", a precizat ea, conform presei ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici