Băsescu: Aş putea publica toate discuţiile cu Ponta. Când am zis că se poartă ca un pisic, n-am exagerat / Reacţia lui Ponta: Am greşit că m-am dus la Băsescu. Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că premierul Victor Ponta nu a fost niciodată pregătit la consultările de la Cotroceni şi a precizat că s-ar putea să ia decizia de a face publice toate întâlnirile cu acesta. Premierul a afirmat că a greşit atunci când a mers, luni, la o discuţie cu preşedintele Băsescu, deoarece a gândit instituţional că între structurile statului trebuie să existe respect, dar a ajuns la concluzia că "atunci când te bagi în cocină, te mănâncă porcii".

3432 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş putea publica toate discuţiile cu Ponta. Când am zis că se poartă ca un pisic, n-am exagerat / Reacţia lui Ponta: Am greşit că m-am dus la Băsescu. Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!

Băsescu spune că ar putea publica toate discuţiile cu Ponta (Imagine: www.presidency.ro)

Şeful statului a precizat, la emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată de B1 TV, că premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe "nu aveau niciun fel de cifră pregătită" la consultările de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS.

"Aveau doar poveşti, enunţuri de genul să îmbunătăţim colectarea, să facem să funcţioneze ANAF, enunţuri pe care orice parlamentar le poate face", a arătat şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că o astfel de măsură poate fi aplicată când există un trend de creştere consolidată a numărului de salariaţi, acesta fiind momentul cel mai sănătos de aplicare, "iar, din păcate, la noi este de scădere".

Ponta: Am greşit că m-am dus la Băsescu. Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!

Premierul Victor Ponta a afirmat că a greşit atunci când a mers, luni, la o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, deoarece a gândit instituţional că între structurile statului trebuie să existe respect, dar a ajuns la concluzia că "atunci când te bagi în cocină, te mănâncă porcii".

 "Îmi pare rău şi am făcut o greşeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituţional că între instituţii trebuie să existe respect, dar m-am învăţat: când te bagi în cocină, te mănâncă porcii !", a spus Ponta, în şedinţa de guvern.

El a arătat că, în luna decembrie, va trebui restabilit prestigiul instituţiei prezidenţiale.

Premierul a adăugat că România este o ţară în care "EBA (Elena Băsescu - n.r.) şi Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard", dar că vrea să transmită un mesaj pentru toţi tinerii pregătiţi din România, "că EBA şi Elena Udrea sunt doar o parte a acestei societăţi".

"Îmi pare rău pentru doamna Petrescu, eu cred că a făcut bine că s-a întors în ţara în care doamna EBA şi doamna Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard, dar eu cred sincer, şi vreau să dau un mesaj către toţi tinerii pregătiţi din România, că doamna EBA şi doamna Udrea sunt o parte a acestei societăţi, însă cei mai mulţi sunt cei care apreciază profesionalismul şi, din punctul ăsta de vedere, succes tuturor celor tineri", a transmis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a făcut publică înregistrarea discuţiei cu premierul şi ministrul de Finanţe, în urma declaraţiilor lui Victor Ponta, conform cărora ar fi avut "un ton bădăran cu doamna ministru".

"După părerea mea, a fost o discuţie absolut corectă. Nu am jignit-o nicio clipă", a afimat Băsescu, adăugând că a încercat să găsească motivaţia pentru a promulga legea, iar faptul că premierul Ponta a făcut dedclaraţii foarte urâte, că "preşedintele a fost nepregătit, că a jignit-o pe domna ministru, sunt "lucruri pe care nu le mai poţi tolera".

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că ar putea decide să facă publice toate întâlnirile cu premierul.

"Vă asigur că, dacă la un moment dat voi lua decizia de a face publice întâlnirile pe care le-am avut cu Victor Ponta.. Nu există niciun protocol. Acolo ştie că, atunci când vine la preşedinte, apasă pe buton şi se înregistrează totul. (...) S-ar putea să îi arăt cum arată, de când este premier. Când am spus că se poartă ca un pisic cu mine, nu am exagerat deloc", a comentat Traian Băsescu.

El a menţionat că, de regulă, consultările sale cu premierul au avut, întotdeauna, un suport economic.

"Niciodată nu a fost pregătit (premierul - n.r.), înotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai puţin bine pregătit", a adăugat Băsescu.

"Nu mi-a dat niciun motiv să promulg legea", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici