Băsescu: Condamnarea lui Dragnea nu e dovada că referendumul a fost fraudat, dovada este în secţiile de vot

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat nu reprezintă ”dovada” că referendumul pentru demiterea sa a fost fraudat, el spunând că dovada este în secţiile de votare, iar vinovat este ”acel slugoi” din secţii.

353 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Condamnarea lui Dragnea nu e dovada că referendumul a fost fraudat, dovada este în secţiile de vot

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, duminică seară, la B1 TV, dacă decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea reprezintă dovada că referendumul a fost fraudat, fostul preşedinte a răspuns: ”Condamnarea lui Liviu Dragnea nu este o dovadă că referendumul a fost fraudat. Dovada se află în secţiile de votare. Eu am avut sute de copii de pe buletinele de vot în care se vede că este aceeaşi semnătură de sus până jos a unor oameni care nu au ajuns în secţiile de votare”.

El a mai spus că frauda la referendumul pentru demiterea sa a fost făcută ”masiv” în secţiile de votare, iar vinovat este ”acel slugoi din secţia de votare care a încălcat legea”.

”Dacă eu văd o vină, e la acel slugoi din secţia de votare care a încălcat legea. Pentru ce falsifici semnături când oamenii nu au fost la vot? (...) Nu spun că nu e vina lui (a lui Liviu Dragnea -n.r.). Eu nu am citit dosarul, nu ştiu acuzaţiile, dar dacă mă întrebaţi simplu spun ce ştiam din ziua votului de la puţinii reprezentanţi pe care i-am avut în secţiile de votare - că frauda a fost în secţii. M-am pronunţat strict pe cel care trebuia condamnat - acel şef de secţie de votare care a introdus buletine pentru oameni care nu au fost la vot, iar asta s-a întâmplat în mii de locuri”, a adăugat Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată de instanţa supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii spuneau că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici