Băsescu, despre suspendare: S-ar putea să nu se ajungă la campanie, decizia poate fi atacată la CC

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, despre demersul lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea sa din funcţie, că va fi în campanie în fiecare zi, dar a ţinut să precizeze că, faţă de 2012, acum decizia Parlamentului de suspendare poate fi atacată la Curtea Constituţională.

220 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre suspendare: S-ar putea să nu se ajungă la campanie, decizia poate fi atacată la CC

Băsescu, despre suspendare: S-ar putea să nu se ajungă la campanie, decizia poate fi atacată la CC (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat, la TVR 1, care este "AMR-ul" mandatului său, Traian Băsescu a precizat că nu ştie, dar ştie că acesta expiră pe 21 decembrie.

Despre afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căreia va merge cu demersul suspendării până în ultima zi a mandatului preşedintelui, Traian Băsescu a spus că trebuie să se ţină cont de interesul naţional, în contextul regional şi internaţional.

”E o situaţie complicată, în care nu te joci cu securitatea naţională”, a arătat Băsescu, precizând că este ”faţeta cealaltă, a interesului politic”.

”Nu îmi dau seama cât de câştigate ar fi partidele de stânga, cum este cel al domnului Tăriceanu (...). Dacă privim la jocul politic, deşi greu ar fi pentru toţi aliaţii noştri să sacrifici un interes de stabilitate, pentru un joc politic, asta e. Va fi campanie, o să fiu un campanie în fiecare zi”, a precizat Băsescu.

”Eu ştiu că ar fi iraţional, mai ales că ar fi un referendum pentru 50%”, a mai subliniat şeful statului.

În plus, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că, dacă la suspendarea din 2012 nu a putut fi atacată hotărârea de suspendare din funcţie a preşedintelui, la Curtea Constituţională, acum poate fi atacată.

”Atunci au blocat-o printr-o ordonanţă de urgenţă, dreptul Curţii de a judeca hotărârile Parlamentului. Acum, însă, poate fi atacată. S-ar putea să nu se ajungă la campanie”, a explicat şeful statului.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că îşi duce demersul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu până în ultima zi de mandat a acestuia, susţinând că o a treia suspendare a şefului statului "i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că solicitarea de suspendare rămâne "deschisă".

"Cererea de suspendare trebuie să strângă 191 de semnături. Avem peste 50 din partea grupului liberal-conservator. Cei de la PNL m-au dezamăgit, PDL şi PMP rămân susţinători ai lui Băsescu. Poziţia oficială a PSD ţine de oportunitate şi considerente tactice, sunt în favoarea suspendării, dar analizează momentul. (…) Cererea de suspendare este deschisă, eu îmi duc acest demers până în ultima zi de mandat a lui Băsescu. Se poate întâmpla şi în ultima zi, cum a fost în Cehia, când Vaclav Klaus a fost suspendat în ultima zi de mandat. Suspendarea are şi un element simbolic, este nevoie şi de un semnal pe care să îl dăm societăţii. O a treia suspendare i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici