Băsescu: Funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii mele. În prima zi în care plec de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Declaraţiile preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că funcţia de preşedinte a reprezentat pentru el "cea mai mare umilinţă a vieţii" sale, explicând că, cel puţin după 2007, s-a simţit continuu jignit.

3880 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii mele. În prima zi în care plec de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Declaraţiile preşedintelui

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax foto)

"În prima zi în care am plecat de la Cotroceni, plec din viaţa politică. Mi-a ajuns. A fost, cel puţin în ultimii ani, din 2007 până acum, a fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa mea, jignit de dimineaţa până seara, de tot soiul de oameni, pe televiziuni, prin adunări publice. Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele", a spus şeful statului la ProTV, răspunzând unei întrebări dacă va accepta o funcţie în guvern, după modelul rus al lui Vladimir Putin, la finalul mandatului.

El a subliniat că a fost un om demn, care nu a fost jignit, un bun meseriaş, un om care şi-a făcut meseria cu plăcere şi cu demnitate, iar jignirile de dimineaţa până seara de după 2007 nu au făcut decât să îl umilească.

"Am compensat totul cu ceea ce se numeşte misiunea funcţiei. Doamne fereşte, nu e o misiune sfântă. E misiunea funcţiei, un preşedinte trebuie să înghită, dar trebuie să vă spun că totul are o limită", a adăugat el.

Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunţe, Băsescu a răspuns că "preşedinţii nu pot să abdice".

Declaraţiile preşedintelui:

  • S-au îndeplinit criteriile de revenire pe salarii, măsura ar fi corectă.
  • Dacă nu eram prudenţi, ar fi trebuit la 1 ianuarie 2012 să facem acelaşi lucru. Din prudenţă am spus să facem analiza în aprilie.
  • Am tot auzit în ultima vreme laureaţi ai Premiului Nobel care au susţinut că recesiunea absolută nu este o soluţie şi că trebuie stimulat şi consumul.
  • 6% din produsul intern brut este destinat investiţiilor.
  • Exclud categoric noi măsuri de austeritate, acum avem o rezervă de bani, creată, ce-i drept, din împrumuturi, dar atunci nu o aveam.
  • Am avut o discuţie cu premierul, sunt convins că se va uita cu multă atenţie la partea de cheltuieli materiale.
  • Trebuie privit cu multă atenţie la ce se întâmplă cu contractele cu statul. Este clar că acestea sunt vânate de tot felul de oameni, nu numai de asfaltatori.
  • Am rupt orice legătură cu Petrom-ul din pricina profitului atât de mare obţinut în perioadă de criză, sunt lipsiţi de fair-play. Nu poţi să ceri unei firme să fie 100% morală, dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi preţul mondial al barilului, când tu îl extragi din România cu 16 dolari.
  • În plina zi în care am plecat de la Cotroceni plec din viaţa politică. Nu m-am gândit să renunţ, preşedinţii nu pot să abdice.
  • Cred că în momentul de faţă este foarte greu ca Sorin Oprescu să fie bătut la alegerile pentru Primăria Capitalei. Dar asta este politica, trebuie să lupţi.
  • Nu cunosc deloc subiectul Universităţii din Târgu-Mureş, nu este treaba mea să rezolv problemele coaliţiei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici