Băsescu: Voi continua să fiu partner PMP, dar nu liderul partidului, sunt un lider erodat

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Gândul live, că va continua să fie partener al PMP, dar nu vrea să fie liderul acestui partid, adăugând că el este ”un lider erodat”.

335 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voi continua să fiu partner PMP, dar nu liderul partidului, sunt un lider erodat

Băsescu: Voi continua să fiu partner PMP, dar nu liderul partidului, sunt un lider erodat (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Întrebat despre viitorul său politic, fostul preşedinte a spus că va continua să fie un partener al PMP, care ”are vitalitate, are resurse”, însă nu vrea să fie liderul acestui partid.

”Nu vreau. Am fost lider destul. Sunt un lider erodat. Politica are nevoie de lideri mai noi”, a afirmat Băsescu la Gândul live.

De asemenea, întrebat dacă se va implica în campania electorală de anul viitor, Băsescu a spus că va face asta ”doar dacă va aduce beneficii cuiva, adică PMP”.

Întrebat despre situaţia fratelui său, Mircea Băsescu, a ginerului său, Radu Pricop şi a nepotului său, Dragoş Băsescu, cercetaţi pentru fapte de corupţie, Traian Băsescu a spus că a vorbit cu fiecare în parte şi că va ”dedica o ieşire publică” acestui subiect.

Referindu-se la fratele său, Mircea Băsescu, fostul preşedinte a spus că acesta ”s-a băgat în lucruri în care nu trebuia să se bage”: ”Când te amesteci cu tărâţa, te mănâncă porcul”.

Fostul preşedinte a precizat că a aşteptat să se întâmple nişte lucruri înainte de a vorbi public despre dosarul fratelui său.

"Marea poveste este cum a luat banii ca să intervină în justiţie. Sigur că Abraham (Pavel Abraham, avocatul lui Bercea Mondial - n.r.) a jucat foarte mult pe ideea că prin mine se intervine, or nu cred că există vreun judecător sau procuror care să poată spune că m-a văzut la faţă în această zonă, dar s-a întâmplat un lucru care, cred eu, va trebui pus cap la cap cu acuzaţiile aduse fratelui meu de tot neamul Bercea", a explicat Băsescu.

Referitor la "lucrul" pe îl aştepta, Băsescu a explicat că este vorba despre arestarea şi punerea sub acuzare a şefei Tribunalului de la Slatina, Carmen Marinescu, care l-a pus în libertate de nouă ori pe Bercea şi "s-a constatat că a primit vreo 250.000 de euro".

"Vreau şi eu să văd dacă aceşti bani i-a primit de la fratele meu, pentru că fratele meu a vorbit de bani pe care îi primise de la Căpăţână ca să-i dea înapoi, după ce-i luase Căpăţână. Asta era pe acea casetă şi nu bani pe care să-i fi primit în vederea intervenţiei", a adăugat fostul preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici