Video Consiliul Naţional al PSD. Ponta: Mi-am lansat candidatura la Novaci, Bengeşti, alături de oameni ce reprezintă România adevărată. Nu am niciun secret. Trebuie să-i mulţumesc lui Băsescu - VIDEO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Craiova, la Consiliului Naţional al partidului, că şi-a lansat candidatura pentru alegerile prezidenţiale "puţin mai devreme, la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care reprezintă România adevărată".

2175 afișări

UPDATE - Ponta, în finalul discursului: Aici este ţara mea şi neamul meu cel românesc

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, şi-a încheiat, marţi, la Craiova, discursul prin care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al României, citând, în parafrază, versurile unui cântec al lui Tudor Gheorghe, intitulat „Acolo este ţara mea”.

„Aş avea nevoie în încheiere de Tudor Gheorghe, pentru că suntem la Craiova. Numai el ar putea să spună de o mie de ori mai bine decât mine: «Aici este ţara mea / Şi neamul meu cel românesc / Aici eu să mor aş vrea / Aici vreau eu să trăiesc»”, a spus Ponta, în încheierea discursului său, el fiind aplaudat de cei 6.000 de social-democraţi reuniţi la Craiova.

Versurile cântate de Tudor Gheorghe sunt următoarele: „Acolo este ţara mea / Şi neamul meu cel românesc/ Acolo eu să mor aş vrea / Acolo vreau eu să trăiesc”.

UPDATE - Ponta: Le mulţumesc lui Iliescu şi Năstase, care nu sunt aici

Premierul Victor Ponta le-a mulţumit, la Craiova, membrilor PSD reuniţi în şedinţa Consiliului Naţional în care şi-a anunţat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României, pentru încredere şi susţinere, el mulţumindu-le totodată lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase, absenţi de la şedinţă.

“Trebuie să spun câteva cuvinte şi despre dumneavostră, despre partidul meu, despre partidul căruia îi datorez toată cariera mea politică, de preşedinte al TSD, vicepreşedinte al celui mai mare partid din România, ministru şi prim- ministru şi vreau să vă mulţumesc pentru toată încrederea şi tot ceea ce aţi făcut până acum pentru mine. Vreau să le mulţumesc şi celor care nu sunt azi aici, şi lui Ion Iliescu şi lui Adrian Năstase vreau să le mulţumesc”, a spus Ponta.

El a arătat că a fost întotdeauna mândru că este membru al PSD şi că a încercat întotdeauna să îi facă pe social-democraţi să fie mândri de persoana sa.

“Vreau să vă mulţumesc în mod special pentru faptul că în 2010 nu v-aţi speriat că sunt prea tânăr sau prea neexperimentat sau că vorbesc prea mult sau prea puţin. Aţi avut încredere în 2010, m-aţi ales într-un moment greu pentru partid şi împreună cu Liviu Dragnea, căruia îi mulţunmesc, am făcut o echipă formidabilă pentru PSD, am câştigat toate alegerile de atunci încoace”, a mai spus Ponta.

El a mai arătat că vrea să fie un alt fel de preşedinte al României.

“Asta înseamnă să nu vă aşteptaţi să-mi scot insigna şi s-o dau celui mai mic dintre dumneavostră pe care vreau eu să vă conducă în continuare. Să nu vă aşteptaţi să filmez un mesaj de adio la perdeluţă, să fac un alt partid pentru mine sau pentru favorite. Să nu vă aşteptaţi la lucrurile astea fiindcă nu voi face niciunul din ele”, a mai spus Ponta.

UPDATE - Ponta: Nu am niciun secret. Trebuie să-i mulţumesc lui Băsescu

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a spus, marţi, social-democraţilor reuniţi în CN al PSD, la Craiova, în discursul în care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al României, că nu are niciun secret şi că trebuie să-i mulţumescă lui Traian Băsescu pentru acest lucru.

"Am o situaţie specială. S-ar putea să fie o slăbiciune, dar eu cred că este totuşi un avantaj. Sunt primul candidat la funcţia de preşedinte despre care ştiţi absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Traian Băsescu şi propagandei sale. Au scotocit atât de adânc în viaţa mea încât ştiţi tot ce am făcut bine şi rău şi azi şi acum un an şi acum zece şi acum 20 de ani", a spus Ponta.

El a arătat că acest fapt îi conferă un avantaj.

"Nu au găsit însă ce am făcut rău înainte să mă nasc, dar cred că vor găsi până în luna noiembrie. Eu cred că este un avantaj, pentru că ştiţi nu doar ce am făcut, ştiţi şi atunci când mi-a părut rău de greşeli. (...) Asta îmi oferă un avantaj – nu mai poate nici Băsescu şi nici altceva nici să mă şantajeze, nici să mă sperie cu ceva", a spus Ponta.

El a arătat că unele acuzaţii l-au făcut să râdă, însă altele l-au rănit, respectiv cele care s-au referit la familia sa.

"Am avut putere să trec peste toate lucrurile rele, să îmi cer iertare, să mă ridic de la pământ şi să merg mai departe. (...) Cel mai greu şi mai greu mi-a fost atunci când nu am fost atacat eu, ci a fost atacată familia mea. Dar tot de la familie mi-a venit cea mai mare energie şi putere", a mai spus Ponta.

UPDATE 20:00 Dragnea: Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, le-a spus, marţi, membrilor Consiliul Naţional că a văzut mulţi candidaţi care au crezut că sunt deja preşedinţi şi să nu uite că vanitatea este cel mai grav păcat, arătând că Victor Ponta va fi preşedinte atunci când se va număra ultimul buletin de vot.

"Să fim conştienţi toţi că nu există victorie uşoară în alegerile prezidenţiale. Această regulă e valabilă oriunde în lume, iar la noi în partid, cu atât mai mult. Mai ales că în România instituţia prezidenţială are importanţă covârşitoare în arhitectura statului şi are o încărcătură emoţională profundă. Oricât de slabi ar părea adversarii noştri, cât de vulnerabili ar fi, victoria nu va fi niciodată uşoară. Să nu uitaţi că vanitatea este cel mai grav păcat. Am văzut mulţi candidaţi, inclusiv la noi, de-a lungul anilor, care au crezut că sunt deja preşedinţi, să nu ne lăsăm înşelaţi de avansul de pe care îl avem şi să nu uităm că cel mai important lucru este să muncim şi să fim organizaţi şi că Victor Ponta va fi preşedinte atunci când se va număra ultmul buletin de vot şi rezultatul va fi oficial", a afirmat Dragnea, la reuniunea de la Craiova, unde Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la Preşedinţie.

El a mai spus că voturile nu se câştigă la televizor, ci se pot pierde la televizor, arătând că trebuie să se meargă la uşa fiecărui român.

"Vreau să vă reamintesc că, deşi vorbim de o campanie naţională, ştiţi foarte bine că voturile se câştigă în teritoriu, în fiecare localitate, în fiecare sat, la uşa fiecărui român. Ca director al campaniei vă spun că alegerile nu se câştigă la televizor, se pot pierde la televizor, dar alegerile se câştigă din discuţia directă cu oamenii, din dicuţiile pe care le putem face. Să nu ne amăgim că realitatea tării este ceea ce se vede la televizor, în nişte studiouri, realitatea este la Novaci (...), oriunde în această ţară. Pentru a-i convinge, nu este suficient să ieşim la televizor, să iasă Victor Ponta la televizor, este important ca fiecare dintre dumneavoastră să discutaţi cu vecinii, cu prietenii şi să spuneţi în primul rând de ce va fi bine pentru viaţa, bunăstarea şi viitorul lor ca Victor Ponta să fie preşedinte. Fiecare membru de partid va trebui să devină militant", a mai arătat Dragnea.

El a mai spus că toţi militanţii partidului trebuie să organizeze adunări generale până la finalul lunii august şi le-a cerut liderilor PSD din teritoriu să încheie protocoale de colaborare cu PC şi UNPR deoarece sunt "colegi loiali".

"În perioada 1-31 august vă cer să organizaţi adunări generale în toate localităţile din România, astfel încât la finalul lunii august fiecare membru de partid să-şi cunoască rolul pe care îl va avea în această campanie electorală. Trebuie să ştim adevărul electoral din fiecare sector electoral din această ţară, nu este uşor, dar o să o facem. Cer tuturor colegilor de la PSD să încheie rapid protocoale de colaborare cu colegii de la PC şi UNPPR, sunt colegii noştri loiali, sunt un real sprijin, au dovedit în campania pentru europarlamentare, dovedesc în Parlament, în arcul guvernamental", a adăugat Dragnea.

UPDATE Ponta: Ca preşedinte, voi sprijini şi promulga o Constituţie aşa cum a fost propusă de USL în 2012

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, marţi, la Craiova, unde şi-a anunţat în faţa CN al PSD decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României, că în calitate de şef de stat va sprijini şi promulga o Constituţie aşa cum a fost propusă de USL în 2012.

„Vă anunţ de pe acum că voi sprijini, voi promulga o modificare a Constituţiei aşa cum a fost propusă de noi toţi, de USL în 2012, o Constituţie care să stabilească foarte clar ce face preşedintele, ce face Guvernul, ce face Parlamentul, ce are de făcut un primar, un preşedinte de CJ, o Consituţie care să ne ajute să evităm conflictele, nu să ajungem în fiecare zi sau săptămână la o luptă”, a spus Ponta.

UPDATE Ponta: Nu vreau să mă acuze nimeni că sunt român sau ortodox în ţara mea

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a spus Ponta.

UPDATE 19:15 Ponta: Mi-am lansat candidatura la Novaci, Bengeşti, alături de oameni ce reprezintă România adevărată

Premierul a declarat că şi-a lansat candidatura la funcţia de preşedinte al României fără să ştie şi fără să-şi programeze astfel în comunele inundate Novaci şi Bengeşti, alături de oameni care reprezintă România adevărată.

"Eram cu toţii pregătiţi azi să-mi lansez candidatura. Dumnezeu aşază lucrurile mult mai bine şi mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor", a spus Ponta, în deschiderea discursului său ţinut în faţa Consiliului Naţional al PSD.

El a spus că şi-a lansat candidatura fără să ştie, fără să-şi programeze în acest fel, alături de eroi care au scos oameni din mijlocul apelor şi care ajută oameni la nevoie.

"Mi-am lansat candidatura fără să ştiu, alături de oameni curajoşi, dar şi de oameni deznădăjduiţi, care aşteptau de la mine şi de la noi un sprijin. Cred că mi-am lansat candidatura, fără să mă gândesc aşa, alături de români, de acei care de fiecare dată au avut nevoie să ştie că nu sunt singuri la nevoie", a mai spus Ponta.

El a arătat că se va întoarce la Novaci în cursul serii.

"Mă întorc în această seară la Novaci, vreau să ştie acei oameni că sunt alături de ei", a mai spus Ponta.

UPDATE 19:05 Premierul Victor Ponta a ajuns, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional lărgit al PSD în care este programat să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale, evenimentul debutând, conform programului, la ora 18.00, în absenţa sa.

Premierul a ajuns la reuniunea de la Craiova venind din judeţul Gorj, afectat de inundaţii. Victor Ponta a inspectat, marţi după-amiază, comuna gorjeană Bengeşti şi un baraj din zonă, precum şi oraşul Novaci, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sute de oameni fiind evacuaţi. El s-a îndreptat apoi spre localitatea Polovraci. Premierul a fost însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea.

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au ajuns în jurul orei 19.00 la reuniunea Consiliului Naţional al PSD, aceştia intrând în sală fără a face declaraţii presei.

Evenimentul, la care participă aproximativ 6.000 de social-democraţi, a început, aşa cum fusese stabilit, în jurul orei 18.00.

Până la sosirea lui Victor Ponta, au luat cuvântul în faţa participanţilor la eveniment, între alţii, social-democraţii Olguţa Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Sturzu, liderul PC Daniel Constantin, liderul UNPR Gabriel Oprea, Ecaterina Andronescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici