Croitoru: Nu sunt pion al nimănui, sunt mai degrabă o soluţie - VIDEO

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, marţi, după întâlnirea cu PNL, PSD, PC, UDMR şi Minorităţi, că le-a spus partidelor că nu este un pion al nimănui, aşa cum a fost caracterizat, ci se vede, mai degrabă, ca o soluţie.

27 afișări
Imaginea articolului Croitoru: Nu sunt pion al nimănui, sunt mai degrabă o soluţie - VIDEO

Croitoru: Nu sunt pion al nimănui, sunt mai degrabă o soluţie (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat, la finalul întâlnirii, cum comentează faptul că s-a spus despre el că este împins de la spate de Traian Băsescu, Croitoru a răspuns: "Le-am spus liderilor politici de astăzi că nu sunt un pion al nimănui, sunt mai degrabă o soluţie. Aşa mă văd. Altfel nu aş avea încrederea să acţionez în acest sens".

Întrebat dacă îşi depune mandatul, Croitoru a răspuns că nu comentează.

"Am încercat să-i conving. Le-am explicat ceea ce le-am spus şi în conferinţa de presă despre situaţia economică, despre cât de rapide sunt vitezele de ajustare pe pieţele financiare, despre dificultatea de a obţine bani la magnitudinea la care am spus 3,5 miliarde echivalent euro. Am explicat în detaliu lucruri pe care nu le pot explica în faţa presei, dar domniile lor sunt decidenţi în această ţară. Cred că am transmis un mesaj, cred că în mare măsură a şi fost înţeles", a spus premierul desemnat.

În plus, Croitoru a menţionat că se duce la PDL după această întâlnire, precizând că mai are timp pentru a forma o majoritate.

"V-am spus de multe ori Constituţia mi-a dat 10 zile şi eu epuizez mai întâi soluţiile pe care le întrevăd, nu discut despre depunerea mandatului, eu discut despre epuizarea soluţiilor", a spus premierul desemnat.

Întrebat dacă mai e nevoie de o nouă întâlnire cu liderii politici, Lucian Croitoru a menţionat că a spus şi la întâlnirea cu PDL că e vorba de "un proces interactiv", adăugând că el rămâne deschis la aceste discuţii în continuare.

La întrebarea referitoare la modul în care va acţiona, cu o eventuală formulă guvernamentală cu PDL şi cu tehnocraţi în faţa Parlamentului, Croitoru a spus că deocamdată nu-şi permite să spună aceste lucruri, adăugând că nu este timpul.

În plus, premierul desemnat a apreciat că discuţiile i s-au părut "foarte informative, şi de-o parte şi de alta", menţionând că a fost în acelaşi timp şi o "discuţie civilizată".

Întrebat când merge să discute cu preşedintele despre mandatul său şi despre consultări, Lucian Croitoru a menţionat că mai are timp. "Mai am timp, astăzi este miercuri (marţi, n.r.). Nu asta e grija mea acum. Mă întorc la PDL", a spus Croitoru.

Referitor la ceea ce va face în condiţiile în care termenul său va expira în curând, premierul desemnat a replicat: "Voi vedea! Voi vedea!".

Întrebat cum comentează percepţia în mediul extern legată de Guvern, Croitoru a afirmat că "e o situaţie normală". "Atunci când doreşti să vorbeşti cu cineva, vrei să fii sigur că ceea ce vorbeşti nu e pierdere de timp, deci vor să vadă, e clar nu? FMI a şi spus venim atunci când va fi un Guvern format să vorbim. Deci o amânare. Nu pot să vorbesc în numele nimănui cu cât se prelungeşte formarea Guvernului cu atât lucrurile se complică şi ei (FMI-nr) nu vor veni până nu va fi format", a mai spus Lucian Croitoru.

El a refuzat să comenteze afirmaţia lui Traian Băsescu privind lipsa banilor de pensii şi salarii, adăugând că în opinia sa 3,5 miliarde de euro sunt greu de adunat într-o perioadă scurtă, "dar şi mai greu de adunat într-o perioadă de criză politică".

Întâlnirea de la Senat dintre premierul desemnat, Lucian Croitoru, şi reprezentanţii PSD, PNL, UDMR, PC şi Grupul Minorităţilor a durat aproximativ o jumătate de oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici