CSAT a aprobat direcţiile de acţiune după analiza riscurilor la adresa securităţii naţionale pe 2015

CSAT a aprobat direcţiile de acţiune, în urma analizei riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale prognozate pentru anul 2015, stabilind ca instituţiile responsabile să ţină cont de riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile identificate şi în cursul acestui an.

1656 afișări
Imaginea articolului CSAT a aprobat direcţiile de acţiune după analiza riscurilor la adresa securităţii naţionale pe 2015

Şedinţă CSAT, astăzi. Pe ordinea de zi: teme privind riscurile şi ameninţările la adresa României

Potrivit comunicatului de presă remis de Administraţia Prezidenţială în uma şedinţei de marţi a CSAT, o primă temă dezbătută de către Consiliu a reprezentat-o analiza riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale prognozate pentru anul 2015.

Membrii CSAT au aprobat, în acest sens, direcţiile de acţiune, ţinând cont atât de evoluţiile, cât şi de impactul acestora asupra securităţii României şi au stabilit ca instituţiile responsabile să ţină cont de riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile identificate şi în cursul acestui an.

În continuare, au fost analizate şi aprobate activităţile desfăşurate de către Ministerul Afacerilor Interne pentru pregătirea preşedinţiei Române a Comitetului Interministerial de Rang Înalt al Forţei de Jandarmerie Europeană (FJE), din anul 2015, precum şi obiectivele generale pe care ţara noastră le va dezvolta în timpul mandatului.

O altă temă de pe agenda şedinţei CSAT a constituit-o revizuirea Protocolului de cooperare interinstituţională între Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, prin care se asigură îndeplinirea în comun a misiunilor din ariile proprii de responsabilităţi şi cele ale structurilor subordonate pe timp de pace şi în celelalte situaţii prevăzute de lege.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în urma analizei, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis aprobarea protocolului de cooperare interinstituţională.

La şedinţa CSAT, condusă de preşedinteele Traian Băsescu, au participat premierul Victor Ponta, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota, şi secretarul CSAT, general Ion Oprişor.

Au mai participat, ca invitaţi, secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale Valeriu Nicuţ, prim-adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe, general Silviu Predoiu, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici