CSAT: Sprijinul consecvent al României pentru Ucraina a marcat deschiderea relaţiilor bilaterale

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a făcut, marţi, o analiză a stării de securitate din Ucraina şi implicaţiile pentru România, apreciindu-se că sprijinul consecvent al ţării noastre pentru Ucraina, de la declanşarea crizei, a marcat o deschidere fără precedent a relaţiilor bilaterale.

427 afișări
Imaginea articolului CSAT: Sprijinul consecvent al României pentru Ucraina a marcat deschiderea relaţiilor bilaterale

CSAT: Sprijinul consecvent al României pentru Ucraina a marcat deschiderea relaţiilor bilaterale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit comunicatului de presă remis după şedinţa CSAT, o primă temă dezbătută de către Consiliu a reprezentat-o analiza stării de securitate din Ucraina şi implicaţiile pentru România.

”Membrii Consiliului au apreciat că sprijinul consecvent al României pentru Ucraina, de la declanşarea crizei, a marcat o deschidere fără precedent a autorităţilor de la Kiev faţă de cooperarea bilaterală cu România”, se precizează în comunicatul de presă.

Administraţia Prezidenţială a precizat că la şedinţa CSAT au participat prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, viceprim-ministrul şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiţiei, Robert-Marius Cazanciuc, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, ministrul Finanţelor Publice, Darius-Bogdan Vâlcov, Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, prim-adjunctul Directorului Serviciului Român de Informaţii, general-locotenent Florian Coldea; prim-adjunctul Directorului Serviciului de Informaţii Externe, general Silviu Predoiu; Şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Adrian-George Scutaru şi secretarul CSAT, general Ion Oprişor.

La şedinţa CSAT au mai participat, ca invitaţi, ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Mihai Grindeanu şi Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, general Lucian-Silvian Pahonţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici