Cum s-a văzut campania electorală pe Facebook. Videoclipuri viralizate, puse în circulaţie de principalele partide: sesiuni LIVE, "shootinguri" pe stradă sau în poligon, ironii la adresa adversarilor

Partidele şi candidaţii independenţi din România au utilizat din plin reţelele de socializare pentru a-şi câştiga fani înainte de alegerile din 11 decembrie, impusionaţi de interdicţia de a-şi mai afişa bannere uriaşe la nivelul străzii, dar şi de potenţialul pe care îl are social media în propagarea informaţiei.

2568 afișări
Imaginea articolului Cum s-a văzut campania electorală pe Facebook. Videoclipuri viralizate, puse în circulaţie de principalele partide: sesiuni LIVE, "shootinguri" pe stradă sau în poligon, ironii la adresa adversarilor

Alegeri parlamentare 2016. Cum vor politicienii români să câştige electoratul de partea lor. Sesiuni LIVE, vizite la poligonul de tragere şi

Fie că au mizat pe nenumărate sesiuni live, pe videoclipuri pamflet, pe filmuleţe improvizate sau bine gândite, candidaţii la alegerile parlamentare din 2016 s-au folosit gratuit dar şi plătit de Facebook pentru a-şi face cunoscute ideile politice, sloganurile sau atacurile la adresa adversarilor.

Impactul acestora asupra electoratului român se va vedea abia duminică seara, după numărarea voturilor, însă până atunci, postările candidaţilor fac încă deliciul utilizatorilor de Facebook. Iată videoclipurile viralizate:

Elena Udrea (candidat independent) - O femeie cât 10 bărbaţi

Udrea (Bond Girl) a realizat un videoclip de campanie în care trage cu arma, declarându-se "luptătoare împotriva sistemului". 

„Într-o campanie atât de plictisitoare şi lipsită de zvâc (aşa cum a vrut-o Sistemul), cred că e bine să mai şi glumim”, a spus candidata, menţionând că filmuleţul este un pamflet.

Bogdan Diaconu (PRU) - Votează România Unită

Candidatul din partea PRU îndeamnă un grup de copii de culoare să strige numele partidului pentru care candidează.

Inspirat de sloganul lui Donald Trump, ”Să facem America din nou măreaţă!”, PRU doreşte să insufle aceeaşi idee românilor. România va deveni ”mare”, ”bogată”, ”educată”, ”dreaptă”. 

Nicuşor Dan (USR) - În sfârşit ai cu cine!

USR prezintă electoratului român clipul ”Amnistia. Întoarcerea Condamnaţilor”, un mix cu secvenţe din mai multe filme precum Narnia, Lord of the Rings, the Hobbit şi câteva pelicule horror. Personajul principal este Liviu Dragnea, Răul Suprem care îşi gândeşte cu grijă întoarcerea pe scena politică românească.

Liviu Dragnea (PSD) - Îndrăzneşte să crezi în România!

Liviu Dragnea a transmis un mesaj românilor de pretutindeni cu prilejul Zilei Naţionale a României, în care le-a reamintit de ce e bine să îndrăzneşti ”să crezi în România” şi în PSD. 

Alina Gorghiu (PNL) - România va merge înainte!

PNL mizează pe istorie şi tradiţii şi îşi propune să aducă partidul ”la înălţimea de pe vremea Brătienilor”, cu Dacian Cioloş drept premier.

 

O postare mai veche în care Alina Gorghiu s-a filmat în timpul unei campanii door to door, s-a viralizat în campania electorală de acum. Candidata PNL a bătut la uşa unei fetiţe care pur şi simplu refuză să îi deschidă. Cu toate acestea, aceasta s-a lăsat înduplecată la gândul că va rămâne fără sandviş.

Traian Băsescu (PMP) - Votaţi PMP

Traian Băsescu, într-un clip clasic, le reaminteşte românilor de la biroul personal că timp de 10 ani a luptat pentru a scoate România de sub controlul sistemului, care se află la dispoziţia cetăţenilor şi nu invers.

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - Redăm România românilor

Tăriceanu îşi doreşte să ”Redea România românilor”, iar pentru a fi cât mai convingător s-a filmat în timp ce îi oferea unei tinere salariul ”pierdut”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici