Deputatul PSD Mircia Muntean, la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier la Deva - FOTO

Deputatul PSD Mircia Muntean, primar al Devei timp de 16 ani, a fost implicat, joi seară, într-un accident rutier produs pe şoseua de centură a oraşului, el fiind transportat la spital cu răni la cap şi la faţă după ce - spun martorii - a lovit cu maşina un autobuz, un camion şi un autoturism.

1373 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Mircia Muntean, la spital după ce a fost implicat într-un accident rutier la Deva - FOTO

Mircia Muntean (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Poliţiei Locale Deva, Nicolae Lavu, deputatul PSD Mircia Muntean a fost implicat într-un accident rutier produs, joi seară, pe şoseaua de centură a Devei.

"Ofiţerul de serviciu de la Poliţia Locală Deva mi-a comunicat că a avut loc un accident rutier în care a fost implicat şi deputatul Mircia Muntean. Poliţia Locală Deva a asigurat perimetrul accidentului până la sosirea Poliţiei Rutiere şi a Ambulanţei", a declarat Nicolae Lavu.

Potrivit acestuia, deputatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva cu răni la cap şi la faţă.

FOTO

În accidentul produs joi seară, pe Calea Zarandului din Deva, în apropierea staţiei CFR, au fost implicate un autobuz, un autocamion şi două autoturisme.

Potrivit martorilor, deputatul PSD ar fi cel care a provocat accidentul, după care a plecat de faţa locului, fiind găsit de poliţiştii locali.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Hunedoara arată, într-un comunicat de presă, că din primele cercetări reiese că în urma accidentului nu au fost înregistrate victime (situaţie în care legislaţia în vigoare prevede obligativitatea ca persoanele implicate să se prezinte la unitatea de Poliţie în 24 de ore), iar poliţiştii rutieri, fiind sesizaţi, fac cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul şi a luării măsurilor legale faţă de cei implicaţi.

Şoferilor implicaţi în accident li se vor preleva probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, se mai arată în comunicatul Poliţiei Judeţene Hunedoara.

Mircia Muntean este de profesie inginer şi a fost primarul municipiului Deva timp de patru mandate consecutive. Toate cele patru mandate le-a câştigat în calitate de candidat PNL, până în urmă cu patru ani el fiind liderul organizaţiei judeţene a partidului. Mircia Muntean a pierdut şefia PNL Hunedoara în favoarea actualului preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, iar la scurt timp a fost exclus din PNL şi s-a înscris în UNPR.

Mircia Muntean a candidat apoi din partea UNPR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, dar a pierdut alegerile în favoarea liberalului Mircea Ioan Moloţ. Muntean a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al UNPR, s-a înscris în PDL şi a candidat la alegerile parlamentare pentru unul dintre colegiile din judeţul Hunedoara.

Devenit deputat, Mircia Muntean şi-a pierdut calitatea de membru al PDL în luna iulie 2013 ca urmare a unei condamnari penale în primă instanţă. În septembrie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe deputatul PDL Mircia Muntean la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mircia Muntean a fost trimis în judecată în acest dosar în ianuarie 2004, fiind acuzat de abuz în serviciu privind tranzacţii nelegale de terenuri.

Între timp, Mircia Muntean s-a înscris în PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici