Dragnea: Candidaţii PSD la locale, validaţi pe liste după consultarea comunităţilor. Trebuie făcut un program de gestiune a carierei, să ştim ce calităţi are fiecare

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că, ”în premieră”, candidaţii partidului la alegerile locale vor fi validaţi pe liste doar după ce va fi consultată comunitatea locală, dar şi că oamenii vor fi chestionaţi şi cu privire la obiectivele PSD, pentru o legătură mai ”strânsă” cu cetăţenii. Dragnea a declarat, ulterior, la Iaşi, că în partid numirile în diverse funcţii nu trebuie să se facă în baza prieteniilor, ci în funcţie de expertiza fiecărui membru, adăugând că este necesar un program de gestiune a carierei.

1388 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Candidaţii PSD la locale, validaţi pe liste după consultarea comunităţilor. Trebuie făcut un program de gestiune a carierei, să ştim ce calităţi are fiecare

Dragnea: Candidaţii PSD la alegerile locale, validaţi pe liste după consultarea comunităţilor locale (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, în localitatea suceveană Poiana Stampei, că toţi candidaţii PSD la alegerile locale vor fi validaţi după "consultarea oamenilor", fără să dea însă detalii cu privire la modul în care se va întâmpla acest lucru.

Dragnea a precizat că dacă un candidat nu întruneşte susţinerea necesară va fi "scos" de pe liste.

Pe de altă parte, el a spus că alegerea preşedintelui PSD prin votul tuturor membrilor va include şi o consultare privind obiectivele politice ale partidului.

”Este pentru prima dată când un partid din România dă tuturor membrilor posibilitatea să-şi aleagă preşedintele”, a precizat Dragnea, adăugând că, săptămâna viitoare, vor fi transmise în toate organizaţiile judeţene chestionare prin care se doreşte să fie validate obiectivele politice ale PSD.

”Vor fi milioane de chestionare care vor fi distribuite de militanţii noştri, astfel încât oferta noastră politică să fim siguri că are susţinere foarte mare. Ne interesează ca noi să avem o legătură foarte strânsă cu cetăţenii”, a mai spus Dragnea.

El a mai declarat că din discuţiile cu membrii de partid a constatat că toţi sunt mulţumiţi că participă la vot şi că vor fi consultaţi şi cetăţenii.

”Va recupla partidul în relaţia cu oamenii”, a spus Dragnea.

El a mai declarat că intenţia sa a fost ca la votul preşedintelui PSD să poată participa orice cetăţean, "la fel ca în Marea Britanie", dar că statul partidului nu a permis o asemenea abordare, doar membrii PSD putând vota.

Alegerea preşedintelui PSD, funcţie pentru care unicul candidat este şeful interimar al partidului, Liviu Dragnea, va avea loc pe 11 octombrie, iar vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai conducerii vor fi aleşi pe 18 octombrie.

Dragnea: În PSD trebuie făcut un program de gestiune a carierei, să ştim ce calităţi are fiecare

Liviu Dragnea a declarat, ulterior, la Iaşi, că în partid numirile în diverse funcţii, inclusiv cele din administraţie, nu trebuie să se facă în baza prieteniilor, ci în funcţie de expertiza fiecărui membru, adăugând că este necesar un program de gestiune a carierei.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Iaşi, că în partid trebuie făcut un program de gestiune a carierei, adică o evidenţă calitativă a membrilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Să ştim pe fiecare domeniu care dintre colegii noştri au expertiză, să ştim ce calităţi are fiecare, ce pregătire are şi de câtă încredere se bucură în comunitate. Când numim pe cineva să fim siguri că îl alegem pe cel mai bun din domeniul acela”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a mai afirnat că este dificil de răspuns la întrebarea: ”Suntem noi siguri că atunci când PSD a avut dreptul legal să propună sau să numească pe cineva în anumite funcţii, aceia au fost cei mai buni oameni pe care i-am avut?”

”Nu-i uşoară întrebarea. Nu tot timpul s-au făcut numirile aşa cum ar fi fost corect să se facă. Nu s-au făcut numirile în mod eficient şi n-a fost corect faţă de membrii de partid. Prin acest program noi câştigăm două lucruri: suntem siguri că îi punem pe cei mai buni oameni ai noştri în funcţii, începând cu guvernul şi terminând cu orice funcţie unde poate propune partidul, chiar şi în administraţia locală. În al doilea rând, câştigăm un sentiment care e pe cale să se piardă în PSD, că munca fiecăruia e urmărită şi apreciată”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că sunt tineri în PSD care aşteaptă o schimbare, în sensul că munca lor este apreciată şi că cineva îi urmăreşte şi au şansa să avanseze şi în politică şi în administraţie.

”Nu mai vrem ca numirile să le facem noi între noi, adică «eu îl ştiu pe prietenul meu, care e prieten cu prietenul lui». Dacă rezolvăm acest subiect, atunci PSD va fi total schimbat ca şi percepţie faţă de celelalte partide. Dacă nu reuşim să facem asta, nu avem un viitor”, a mai spus preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici