Dragnea, despre dosarul referendumului: Nu cred că în 2013, 2014 poate fi dus la puşcărie un nevinovat

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat dacă îi este frică de posibilitatea de a ajunge în închisoare după procesul privind referendumul, el precizând că nu crede că România în 2013 şi 2014 poate fi trimis la puşcărie cineva nevinovat.

498 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre dosarul referendumului: Nu cred că în 2013, 2014 poate fi dus la puşcărie un nevinovat

Dragnea, despre dosarul referendumului: Nu cred că în 2013, 2014 poate fi dus la puşcărie un nevinovat (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îi este frică de posibilitatea de a ajunge în puşcărie în urma procesului privind organizarea referendumului din 2012, Dragnea a răspuns: "Până la urmă în acest dosar nici măcar nu este vorba despre ce va păţi Liviu Dragnea. La finalizarea acestui proces noi vom şti dacă în România mai putem vorbi despre democraţie. Vom şti dacă în România mai avem dreptul să facem campanii electorale. Pentru că de fapt ăsta e subiectul dosarului".

El a precizat că în dosarul privind referendumul este acuzat că a trimis SMS-uri pe care nu le-a trimis şi că a făcut şi a utilizat un sistem informatic pe care nu l-a făcut şi nu l-a utilizat.

"Nu mai vorbesc despre faptul că patru procurori au fost în dosar şi au ieşit de bună voie şi a trebuit să vină nu ştiu cine, că altcineva pierduse benzina, va fi alt subiect de discuţie, altădată. Dar acest dosar vorbeşte despre posibilitatea ca convingerea unor oameni să vină la vot, repet, fără să se încalce vreo lege, reprezintă un folos necuvenit nepatrimonial pentru un partid, adică o infracţiune. Noi vorbim de SMS-uri care au fost folosite în campania electorală şi acum este prima dată când dau public această informaţie: sunt acuzat că am trimis nişte SMS-uri pe care nu le-am trimis, sunt acuzat că am făcut un sistem informatic pe care nu l-am făcut, sunt acuzat că am utilizat un sistem informatic pe care nu l-am utilizat şi asta nu o spun eu acum, există probe clare la dosar şi declaraţii sub jurământ care sigur că n-au fost luate în seamă", a spus Dragnea la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTV.

Întrebat din nou dacă îi este frică de posibilitatea de a ajunge în puşcărie, Dragnea a răspuns: "Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Şi eu nu cred că în România în anul 2013 şi la anul, în 2014, se poate pune problema ca cineva complet nevinovat să meargă în închisoare pe o acuzaţie care are ca substanţă esenţa democraţiei, şi anume votul liber. Faptul că eu încerc să vă conving pe dumneavoastră să veniţi la vot înseamnă că dacă vă dau un pliant, eu sau oricine altcineva, aia înseamnă infracţiune. Dacă iese cineva la televizor şi spune «Nu veniţi la referendum», ceea ce încalcă legea referendumului, aia nu este infracţiune".

El a mai precizat că este onorat dacă trebuie să plătească pentru cei 7,4 milioane de oameni care au votat cum a votat şi el la referendum.

"Am în spate 7,4 milioane de oameni care au votat aşa cum am votat şi eu. Dacă trebuie să plătesc pentru ei, sunt onorat", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici