Dragnea, despre invitaţia PNL privind Codul Fiscal: PSD nu respinge niciun fel de discuţie

PSD nu respinge niciun fel de discuţie, cu niciun partener, a declarat, luni, preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, în legătură cu propunerea PNL de dialog pe tema Codului Fiscal, arătând că de-a lungul anilor, PSD a pierdut multe ocazii în care putea să-şi construiască bune relaţii.

174 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre invitaţia PNL privind Codul Fiscal:  PSD nu respinge niciun fel de discuţie

Liviu Dragnea (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Din păcate, de-a lungul anilor, PSD a pierdut foarte multe ocazii în care putea să gestioneze sau să-şi construiască bune relaţii cu instituţiile statului cât şi cu parteneri şi colegi din Parlament. Este mult mai important să nu există dispută politică. Orice dialog politic, dacă este animant de bunăcredinţă şi în urma căruia apar măsuri bune pentru cetăţeni, este binevenit. PSD nu respinge niciun fel de propunere de discuţie cu niciun partener, dacă această propunere nu este făcută numai pentru imagine şi se are în vedere lucruri bune pentru cetăţeni", a spus Dragnea, întrebat în legătură cu propunerea PNL de dialog pe Codul Fiscal.

El a adăugat, însă, că nu este sigur dacă cei de la PNL vor cu adevărat un dialog cu PSD, arătând că atunci când se vor hotărî, PSD răspunde la orice fel de astfel de iniţiativă.

"Nu sunt sigur dacă cei de la PNL ar vrea să facă cu adevărat acest lucru. Am auzit de la unul dintre cei care conduc acest partid, că vor un acord, de la alţii am înţeles că nu vor să colaboreze cu noi. Când o să se hotărească şi o să aibă o linie foarte clară, noi suntem aici, suntem în acest sesdiu şi răspundem la orice fel de astfle de iniţiativă”, a adăugat Dragnea.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la finalul şedinţei PNL, că va adresa partidelor parlamentare, societăţii civile şi instituţiilor relevante, invitaţia să participe la consultări pe mai multe teme, printre care Codul Fiscal şi Legea salarizării.

Consultările politice ar viza stabilitatea macroeconomică a României (Noul Cod fiscal, precum şi Lege salarizării), absorbţia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la spaţiul Schengen, dar şi pregătirea agendei pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, programată pentru anul 2019, PNL transmiţând liderilor partidelor o scrisoare deschisă în acest sens.

Pe de altă parte, Gorghiu a declarat că orice alianţă politică sau de guvernare cu PSD este exclusă în mandatul său şi al lui Vasile Blaga. "Sub mandatul nostru PNL şi PSD nu vor mai face niciodată o alianţă politică sau de guvernare, avem drumuri diferite şi aşa este bine să fie.(...) În caz contrar, nu vom face altceva decât să adâncim neîncrederea publică în forţele politice şi în democraţie cu efecte extrem de periculoase în viitor, inclusiv ascensiunea unor forţe populist-extremiste”, a afirmat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei care a marcat un an de la înfiinţarea noului PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici