Dragnea: Luni sau marţi depunem proiectul de lege referitor la Casa Regală. Potrivit proiectului, Palatul Elisabeta rămâne în folosinţa Casei Regale, iar statul va asigura funcţionari pentru instituţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că va depune săptămâna viitoare, luni sau marţi, împreună cu copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, proiectul de lege privind statutul Casei Regale.

1535 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Luni sau marţi depunem proiectul de lege referitor la Casa Regală. Potrivit proiectului, Palatul Elisabeta rămâne în folosinţa Casei Regale, iar statul va asigura funcţionari pentru instituţie

Dragnea: Luni sau marţi depunem proiectul de lege referitor la Casa Regală. Potrivit proiectului, Palatul Elisabeta rămâne în folosinţa Casei Regale, iar statul va asigura funcţionari pentru instituţie

Întrebat care sunt cerinţele Casei Regale în ceea ce priveşte actul normativ, Dragnea a spus că, în primul rând, reglementarea statului Casei Regale.

''Este o cerinţă firească să existe Casa Regală din România într-un mod reglementat prin lege, pentru că este anormal ca în România, unde toţi ne dorim - mă rog, majoritatea -, şi vorbim despre Casa Regală, această instituţie să n-aibă un statut reglementat prin lege. Nu e corect. Şi nu e normal. Asta reglementează în primul rând acest proiect de lege: statutul Casei Regale din România'', a precizat Dragnea.

Liderul PSD a mai adăugat că legea va trebui să lămurească şi situaţia Palatului Elisabeta şi, de asemenea, să fixeze un număr de funcţionari plătiţi de statul român, care să deservească Casa Regală.

''În mod normal, Palatul Elisabeta trebuie să rămână în folosinţa Casei Regale pe o perioadă de timp, care trebuie stipulată în lege. Şi, de asemenea, statul român, poate şi trebuie să asigure un număr minim de funcţionari pentru această instituţie'', a mai spus Dragnea.

Rolul şi contribuţia Casei Regale în societatea românească vor fi delimitate "clar şi precis" printr-o propunere legislativă, a anunţat, joi, premierul Dacian Cioloş, el precizând că "se bucură" să audă că această iniţiativă ar putea fi susţinută şi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

La finalul şedinţei de Guvern, joi, premierul a fost întrebat cum comentează afirmaţiile făcute de Liviu Dragnea potrivit cărora trebuie găsită o soluţie astfel încât Casa Regală să funcţioneze în baza unei legi.

"Noi lucrăm deja cu Casa Regală de mai multe săptămâni în urma unor idei şi propuneri care au venit din partea dânşilor. Lucrăm la o astfel de propunere şi mă bucur să aud că şi domnul Dragnea ar putea susţine o asemenea abordarea. Sigur, urmează să discutăm detaliile, dar a existat această solicitare şi din partea Casei Regale care să delimiteze clar şi precis rolul şi contribuţia pe care Casa Regală poate le poate avea în societatea românească. Vom veni cu câteva idei, câteva propuneri, şi sigur vor fi supuse dezbaterii parlamentare", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici