Dragoş Pâslaru către echipa România TV: Măcar vă veţi diferenţia de mocirlă, dacă daţi declaraţia

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, a acuzat vineri, în conferinţa de presă, România TV că transmite ştiri false despre tăierile de pensii şi salarii, folosind eticheta pusă deja de premierul Dacian Cioloş postului Antena 3 de "mocirlă".

3775 afișări
Imaginea articolului Dragoş Pâslaru către echipa România TV: Măcar vă veţi diferenţia de mocirlă, dacă daţi declaraţia

Dragoş Pâslaru către echipa România TV: Măcar vă veţi diferenţia de mocirlă, dacă daţi declaraţia (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"E o pură speculaţie, tentativă de a dezinforma şi a minţi populaţia. Sunt curios dacă aveţi acest minim respect de a da lucrurile pe care le-am spus. Dacă veţi face lucrul ăsta, măcar voi înţelege în al 12-lea ceas, măcar vă veţi diferenţia de mocirlă, altfel vă asumaţi aceeaşi etichetă pe care aţi mai auzit-o în spaţiul public", a declarat ministrul Dragoş Pâslaru, întrebat fiind de majorarea salariului minim şi de pensii.

"Folosiţi cuvintele şi le rotiţi cum vă convin. Pensiile vor creşte cu 5,2- 5,3% anul viitor. Ăsta e mesajul corect. În loc să spuneţi cu burtiere mari şi litere de 40 că guvernul îngheaţă pensiile, spuneţi că pensiile cresc cu 5,2% şi că guvernul va pune în practică pentru că actul e pregătit", a mai spus Dragoş Pâslaru, care a precizat că pentru prima dată Guvernul a fost mediator între patronate şi sindicate şi a pus la dispoziţie un studiu cu multiple scenarii de creştere a salariului minim între 5% şi 20%.

Premierul Dacian Cioloş a explicat marţi că va fi prezent în studiourile Antena 3 din respect pentru oamenii care se uită exclusiv la acest post, adăugând că ''sunt anumite plante care cresc în mocirlă'' şi că ''nu poţi să-ţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să cobori câteodată în mocirlă''. Ulterior, în emisiunea de la Antena 3, Cioloş şi-a cerut scuze dacă vreun telespectator s-a simţit jignit, spunând însă că "trebuie să recunoaştem, cu datele pe masă, că au fost mai multe situaţii, fără să comentez politica editorială a postului dvs, în care s-au spus neadevăruri legat de mine ca prim-ministru, de guvernul meu, s-au spus minciuni şi pe care nu am avut ocazia atunci să le corectăm".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici