Gabriel Berca va candida la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară

Fostul consilier prezidenţial Gabriel Berca a anunţat, vineri, la Iaşi, că va candida la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară, precizând că pe locurile eligibile ale PMP "nu vor figura doar cei de pe Calea Victoriei".

421 afișări
Imaginea articolului Gabriel Berca va candida la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară

Gabriel Berca (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Gabriel Berca a declarat, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai, din partea PMP, el evitând să spună locul pe care îl va ocupa pe liste.

"Voi candida pentru Parlamentul European. Nord-Estul ţării are nevoie de reprezentare la Bruxelles. Candidaţi eligibili nu vor fi doar cei de pe Calea Victoriei", a spus Gabriel Berca, originar din Bacău.

El a precizat că până în 20 martie PMP va finaliza lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, adăugând că ordinea va fi decisă de conducerea partidului, prin consultarea filialelor judeţene.

În aceeaşi conferinţă de presă, liderii filialei ieşene a PMP au anunţat că o propun candidat la alegerile europene pe Octaviana Marincaş, lector la Universitatea de Arte "George Enescu” din Iaşi. Candidatura acesteia urmează să fie validată de Biroul Politic Naţional al PMP.

Gabriel Berca a spus că PMP poate obţine la europarlamentare cel puţin zece la sută din voturi, el recunoscând că va fi o competiţie dură, întrucât PSD şi PNL se vor mobiliza la acest scrutin.

"Va fi o competiţie dură. Să nu vă imaginaţi că PSD şi PNL vor sta deoparte. Nu ne va fi uşor. Încercăm să ne organizam în Moldova, unde avem nevoie de rezultate bune. Este greu, noi construim o echipă formată din oameni care au mai făcut politică, dar şi din oameni care fac prima dată acest pas", a precizat Gabriel Berca.

Filiala judeţeană a PMP Iaşi este condusă din această săptămână de deputatul Camelia Bogdănici, după ce fostul lider al organizaţiei, Gabriel Grigore, s-a retras din funcţie. Grigore a spus că a luat această decizie pentru a-i lăsa la conducerea filialei pe cei care nu au mai făcut politică până în anul 2012.

PMP Iaşi are la Iaşi doi deputaţi, Camelia Bogdănici şi Petru Movilă, ambii demisionând din PDL în urmă cu câteva săptămâni.

Campania electorală a PMP în judeţul Iaşi va fi coordonată de deputatul Petru Movilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici