Geoană le propune lui Gorghiu şi Blaga un grup comun de lucru şi un calendar de consultări

Senatorul Mircea Geoană a trimis, marţi, o scrisoare deschisă liderilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi un calendar de consultări formalizate, precizând că "orice zi cu Ponta" la guvern compromite şansa României la un nou început.

156 afișări
Imaginea articolului Geoană le propune lui Gorghiu şi Blaga un grup comun de lucru şi un calendar de consultări

Geoană le propune lui Gorghiu şi Blaga un grup comun de lucru şi un calendar de consultări (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Timpul nu mai are răbdare cu noi. Evoluţiile interne şi internaţionale cer în mod imperios o Românie puternică, înarmată cu un nou model politic şi instiţutional, cu un model economic şi social regândit. Pe scurt, un Nou Proiect de Ţară, pe care 91 la sută dintre cetăţeni ni-l cer şi pe care votul din 16 noiembrie îl face posibil. O nouă regulă a jocului nu poate fi realizată cu oameni care practică în mod grosolan şi perseverent corupţia la nivel înalt şi proasta guvernare. Un nou Proiect de Ţară are nevoie de o nouă majoritate: în societate, în Parlament şi de un parteneriat între preşedintele României şi un nou Guvern. Fiecare zi în plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite şansa României de a avea un adevărat nou început. Partidele noastre au obligaţia de a permite ca această şansă pentru România şi pentru români să nu fie irosită", scrie preşedintele PSRO în scrisoarea deschisă transmisă, marţi, co-preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Senatorul Geoană subliniază că "un Nou Proiect de Ţară nu poate fi realizat fără ca Stânga şi Dreapta să îşi aducă propria viziune şi valori la acest proiect comun, bazat pe o nouă regulă a jocului în politică, economie şi societate, fundamentată pe cinste, competenţă şi patriotism".

El precizează că Biroul Naţional de Conducere al Partidului Social Românesc a analizat şi identificat atât elementele de convergenţă, cât şi de diferenţiere dintre programul PSRO şi Programul de Guvernare prezentat recent în spaţiul public de PNL şi a decis "demararea de consultări instituţionale pe marile teme politice, economice şi sociale între PSRO şi PN"L.

"Din această perspectivă, vă propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO şi a unui calendar de consultări formalizate între formaţiunile noastre", se arată în mesajul lui Mircea Geoană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici