Geoană: Ponta să anunţe remanierile întâi în CExN şi să informeze PSD, care are dreptul de a decide

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta trebuie să anunţe întâi în CExN eventualele remanieri pe care le va face, aşa cum se prevede în Statut, şi să informeze astfel partidul, care are dreptul de a decide asupra lor şi, dacă e cazul, le poate respinge.

627 afișări
Imaginea articolului Geoană: Ponta să anunţe remanierile întâi în CExN şi să informeze PSD, care are dreptul de a decide

Geoană: Ponta să anunţe remanierile întâi în CExN şi să informeze PSD, care are dreptul de a decide

"Să sperăm că la nivelul Guvernului vom asista şi la o evalure a activităţii acestuia şi cel mai potrivit for pentru analiza activităţii Guvernului şi a eventualelor remanieri care se vor face este CExN, aşa cum scrie în Statut şi cum, din păcate, în alte situaţii nu s-a întâmplat", a spus Geoană.

El a arătat că este convins de faptul că o anumită formă de optimizare a activităţii Guvernului este necesară şi a arătat că e treaba prim-ministrului să decidă acolo unde consideră că lucrurile au mers mai puţin bine.

"Sunt convins că prim-ministrul va veni în faţa CExN, nu neapărat în faţa camerelor de luat vederi, cu propuneri cu privire la modul în care anumiţi miniştri vor trebui înlocuiţi cu oameni care să facă o treabă mai bună", a spus Geoană, evitând să spună şi la care miniştri se referă.

Întrebat dacă eşecul din alegeri are drept cauză şi faptul că până acum Victor Ponta nu a trecut prin CExN remanierile pe care le-a operat, Geoană a precizat că nu crede că această cauză este predominantă.

"Nu cred că e o cauză predominantă, dar e o formă în care întotdeauna partidul devine o anexă a guvernării. Nu mai vreau să ne trezim ca nişte yesmeni şi ce zice Guvernul automat se întâmplă din partea partidului. Guvernul e consecinţă a partidului", a subliniat Geoană.

El a precizat că invocă necesitatea de a discuta în partid înainte să se ia astfel de decizii. "Ca principiu, e absolut obligatoriu ca partidul să fie informat şi partidul să aibă un drept de a decide şi eventual chiar de a infirma propunerile pe care un premier le face. Acest lucru sunt convins că va fi făcut săptămâna viitoare", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici