Video Hellvig: Din acest moment sunt demisionar din PNL. Nu voi mai avea nicio activitate politică - VIDEO

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, luni, după ce a fost validat de Parlament în această funcţie, că începând cu acest moment este demisionar din PNL şi rămâne un civil în cadrul SRI, fără a mai avea niciun fel de activitate politică.

345 afișări

„Începând din acest moment - probabil într-o oră - sunt demisionar din PNL şi voi rămâne un civil în cadrul SRI, în calitate de director, dar nu voi mai avea sub nicio formă niciun tip de activitate politică”, a spus Hellvig.

El a arătat că va respecta practica euroatlantică privind contactele dintre şeful unei astfel de structuri şi mediul politic.

„În practica noastră şi în cea euroatlantică, directorul instituţiei e bine să aibă contact cu sistemul politic şi sistemul instituţional din România, dar acesta se va păstra în parametri de informare şi de cunoaştere a mediului în care îşi desfăşoară activitatea SRI”, a spus Hellvig.

El a arătat că nu va opera schimbări în serviciu şi a apreciat că, în sine, serviciul nu are probleme de imagine.

În ceea ce priveşte poziţia sa faţă de legile Big Brother, Hellvig a opinat că este nevoie de echilibru.

Eduard Hellvig a fost validat, luni, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI), cu 498 de voturi ”pentru” şi 15 voturi ”împotrivă”.

După anunţarea rezultatului votului, Eduard Hellvig a depus în faţa senatorilor şi deputaţilor jurământul de credinţă în calitate de director al Serviciului Român de Informaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici