Ialomiţianu: Ponta şi Dragnea să spună unde s-au dus cele 15 miliarde alocate CNAS

Deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu le-a cerut lui Victor Ponta şi lui Liviu Dragnea să spună unde s-au dus cele 15 miliarde de lei alocate bugetului Casei de Sănătate, susţinând că fostul premier a contribuit cel mai mult la starea dezastruoasă a sistemului de sănătate.

1348 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Ponta şi Dragnea să spună unde s-au dus cele 15 miliarde alocate CNAS

Ialomiţianu: Ponta şi Dragnea să spună unde s-au dus cele 15 miliarde alocate CNAS

''Cea mai mare contribuţie la starea dezastruoasă a sistemului de sănătate o are Guvernul Ponta. Deşi în perioada 2013-2015 a alocat suplimentar peste 5 miliarde de lei la bugetul Casei de Sănătate, în total 15 miliarde de lei, pacienţii nu au simţit o îmbunătăţire a activităţii din spitale. (…) Îi cerem lui ViVictor Pontai lui Dragnea să le spună românilor unde s-au dus cele 15 miliarde de lei bani alocaţi bugetului Casei de Sănătate. Aceşti bani nu i-a adus Victor Ponta de acasă, nici Dragnea, nici doamna Firea. Banii reprezintă impozitele şi taxele plătite de români'', a declarat deputatul PNL GhGheorghe Ialomiţianu

El a susţinut că banii din sănătate au mers către ''firme ale PSD'', afirmând că Victor Ponta nu a dorit să impună respectarea legii.

''Victor Ponta nu a avut niciun interes să vadă cum sunt cheltuiţi banii în sănătate, banii s-au dus către firme ale PSD, în puşculiţa PSD. A avut Corpul de Control al Primului Ministru, dar întrega perioadă acest Corp de control a fost ocupat cu acţiuni împotriva adversarilor politici. Mai mult decât atât, a blocat Curtea de Conturi, singura instituţie care verifică modul de utilizare a banului public. (...) Bugetul Curţii de Conturi a fost redus în fiecare an. Victor Ponta a atacat Curtea de Conturi, a considerat-o instituţie comunistă pentru că a vrut să o facă să tacă. Interesul a fost al PSD să nu se facă aceste controale ca să nu se vadă unde se duc banii. Dacă ne luăm după afirmaţia medicului că 30% reprezenta comisionul la contractele încheiate de spitale, înseamnă că 1,5 miliarde de lei a mers la firmele PSD-ului şi puşculiţa PSD. Sigur că Victor Ponta nu trebuia să impună respectarea legii'', a spus Ialomiţianu.

La rândul său, Teodor Atanasiu a afirmat că Hexi Pharma este doar ''o foarte mică problemă din sistemul de sănătate românesc''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici