Ilie Sârbu, despre referendum în două zile: E posibil, e raţional, decizia ne aparţine

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, răspunzând unei întrebări legate de posibilitatea organizării referendumului de demitere a preşedintelui suspendat în două zile, că acest lucru este posibil, raţional, iar decizia aparţine USL.

670 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu, despre referendum în două zile: E posibil, e raţional, decizia ne aparţine

Ilie Sârbu şi Victor Ponta (Imagine: Zoltan Kiraly/Mediafax Foto)

Potrivit RFI, întrebat dacă referendumul ar putea fi organizat în două zile, Sârbu a răspuns: "E posibil, e raţional, până la urmă, decizia ne aparţine. Vom vedea, nu ne-am întâlnit încă niciun for de conducere al USL-ului şi nu văd ce ar fi aici neclar sau neconstituţional. E dreptul Parlamentului să decidă. El a decis data de 29, poate să decidă încă o zi, ca oamenii să nu fie presaţi de timp, de împrejurări, e şi căldura aceasta pe care o resimţim cu toţii. Eu cred că e raţional şi şanse pot fi, dacă decizia va fi luată în sensul ăsta, lucrurile se pot aranja".

Întrebat cine ar putea decide organizarea referendumului în două zile, Ilie Sârbu a răspuns: "Organizarea referendumului o face Guvernul, dar pentru că la şedinţa comună (a Parlamentului-n.r.) s-a decis data, probabil că aici va trebui în şedinţa pe care o avem să se facă menţiunea cu două zile".

Ilie Sârbu mai spune că vineri ar putea fi decisă data la care se va reuni Parlamentul în sesiune extraordinară, aşa cum a cerut premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici