Iliescu, despre anticipate: Am spus numai că se discută, dar eu nu cred că e în interesul cuiva

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că referirile sale anterioare la subiectul anticipatelor au vizat numai faptul că se discută despre anticipate în urma victoriei lui Klaus Iohannis, el arătând că nu crede că declanşarea acestora ar fi în interesul cuiva.

939 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre anticipate: Am spus numai că se discută, dar eu nu cred că e în interesul cuiva

Iliescu, despre anticipate: Am spus numai că se discută, dar eu nu cred că e în interesul cuiva (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este un susţinător al parlamentarelor anticipate, Iliescu a precizat: "Nu. Eu am spus numai că se poate, că se discută, am văzut".

"Nu cred că sunt interesaţi în alegeri anticipate în primul rând cei care acum au câştigat alegerile prezidenţiale. Deocamdată în Parlament este o majoritate care susţine Guvernul Ponta. Ceilalţi nu prea sunt pregătiţi pentru aşa ceva. Eu am spus numai că se discută de aşa ceva în urma victoriei domnului Iohannis. Dar eu nu cred că este vreun interes al vreunei forţe politice şi nu cred că e nici în interesul ţării şi al oamenilor", a continuat Iliescu.

El a precizat că respectarea calendarului alegerilor, atât parlamentare cât şi prezidenţiale, ţine de normalitate.

"Până în 2016 mai avem doi ani. Deci eu cred că este firesc ca acest mandat până în 2016 să fie dus la capăt şi să respectăm acest calendar ciclic al alegerilor parlamentare şi prezidenţiale", a subliniat Iliescu.

Iliescu a declarat, joi, că rămânerea lui Victor Ponta şi a PSD la guvernare trebuie să facă obiectul unei analize a partidului, iar schimbarea imediată nu este în interesul nici măcar al celor "care ar trebui să preia puterea", fiind posibile şi anticipate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici