Iliescu: E posibil să fie şi alegeri anticipate. Pot fi soluţii diverse

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că rămânerea lui Victor Ponta şi a PSD la guvernare trebuie să facă obiectul unei analize a partidului, iar schimbarea imediată nu este în interesul nici măcar al celor "care ar trebui să preia puterea", fiind posibile şi anticipate.

753 afișări
Imaginea articolului Iliescu: E posibil să fie şi alegeri anticipate. Pot fi soluţii diverse

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar trebuie să rămână Victor Ponta la guvernare, Iliescu a răspuns: "Nu pot eu să spun, asta trebuie să fie o analiză proprie a partidului".

Întrebat dacă face bine partidului să rămână la guvernare acum, Iliescu a precizat: "Nu ştiu, vom vedea". "Deocamdată o schimbare imediată nu e în interesul nici măcar al celor care ar trebui să preia puterea. Cine să o facă? E o majoritate parlamentară, deci lucrurile nu se judecă numai prin dorinţă...Iar ei nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva. Iohannis a spus-o chiar foarte clar că nu au niciun interes să vină la Guvern, nici nu au forţa necesară, nu au reprezentare parlamentară. E un joc mai complicat", a spus Iliescu.

Întrebat dacă în câteva luni e posibil să se schimbe majoriatea parlamentară, Iliescu a răspuns: "E posibil să fie şi alegeri anticipate. Altminteri în 2016 oricum vor fi alegeri". Întrebat dacă e o variantă bună să fie anticipate, Iliescu a precizat: "Nu ştiu. Deci pot fi soluţii diverse".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici