Iniţiativa România a depus la DNA noi probe privind prezumtive semnături falsificate pe listele depuse de PNL

Iniţiativa România a depus marţi la DNA un set de 25 de pagini cu nume şi date personale care ar fi fost folosite de reprezentanţi ai PNL pentru falsificarea unor semnături pe listele de susţinere a candidaţilor la alegerile locale din Capitală.

1186 afișări
Imaginea articolului Iniţiativa România a depus la DNA noi probe privind prezumtive semnături falsificate pe listele depuse de PNL

Iniţiativa România a depus la DNA noi probe privind semnături falsificate pe listele depuse de PNL (Imagine: Cristi Vatafu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Persoana care ne-a pus la dispoziţie aceste tabele a fost solicitată de reprezentanţi ai PNL, care se ocupau cu strânsul de semnături, să copieze nume cu nume de pe respectivele foi şi să le treacă în tabelul cu semnături de susţinere pentru candidaţii PNL, după care să semneze în dreptul fiecărui nume. Practic, să falsifice semnături. Persoana în cauză este de acord să fie citată ca martor într-o eventuală anchetă a DNA'', se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Iniţiativa România.

''Atragem atenţia asupra fenomenului falsificării semnăturilor pe listele de susţinere prin folosirea registrului electoral, a listelor de membri de partid sau a listelor mai vechi de candidaţi. Noile liste de susţinători pot fi completate fără acordul persoanei şi cu falsificarea semnăturilor. Încurajăm persoanele care au cunoştinţă de fapte similare celor descrise mai sus să informeze Direcţia Naţională Anticorupţie'', mai spun cei de la Iniţiativa România, care la sfârşitul lunii aprilie au sesizat DNA privind falsificarea semnăturilor pe listele de susţinători ale candidaţilor la alegerile locale din Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici