Iohannis: Afirmaţia că sunt un politruc, experiment didactic. Am vrut să arăt că PSD se ocupă doar de copiat

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a spus, duminică, la Iaşi, că afirmaţia sa potrivit căreia este un politruc a fost un experiment didactic, o afirmaţie autoironică, cu scopul de a demonstra că PSD se ocupă doar de copiat, folosind cuvântul pentru a-l ataca.

3667 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Afirmaţia că sunt un politruc, experiment didactic. Am vrut să arăt că PSD se ocupă doar de copiat

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că bănuia că PSD se ocupă de copiat încă de la Congresul PNL, când afirmaţia sa că va fi un preşedinte mediator a fost preluată apoi şi de Victor Ponta, care a început să spună acelaşi lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nici bine n-am ieşit din Congresul PNL, unde am prezentat viziunea mea asupra instituţiei prezidenţiale, adică un preşedinte mediator, integrator, dar ferm, care vindecă faliile din societate şi care adună specialişti şi politicieni, şi am constatat că la puţin timp domnul Ponta iese exact cu acelaşi text, pe care nu l-a avut niciodată înainte. Mi-a dat de gândit”, a spus Klaus Iohannis.

El a explicat că afirmaţia sa făcută recent, că este un politruc, a fost un experiment didactic, pentru a demonstra că "PSD copiază orice”.

"Fiind profesor de fizică de liceu ştiu cum se construieşte un experiment. Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educaţie am făcut această afirmaţia auto-ironică. Evident că nu mi se potriveşte. Sunt cunoscut ca un anti-comunist. A fost clar că nu eu sunt acela, dar am vrut să urmăresc ce face PSD cu acea afirmaţie. A copiat-o şi a venit exact să mă atace cu acest cuvânt. Experimentul s-a încheiat cu o concluzie clară: PSD nu are vreun proiect politic, vreun proiect de ţară şi, neavând vreo abordare pentru români, încearcă să improvizeze şi să copieze. Dacă venim noi cu o afirmaţie frumoasă, o regăsim şi la ei, dacă vin eu cu o construcţie care aparent le foloseşte pentru a mă ataca pe mine ca persoană, o copiază. În loc să vină cu soluţii, ei vin cu copy-paste”, a declarat Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că este "un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României", declaraţia fiind făcută la o dezbatere pe tema educaţiei.

"Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României", a spus Klaus Iohannis la o dezbatere organizată de ISP pe tema educaţiei.

Premierul Ponta a declarat, vineri, că a adoptat sloganul "fă, Ponta" ca simbol pentru proiectele iniţiate de actualul Guvern, care sunt blocate însă de "politruci" ca Blaga, Iohannis sau Udrea, care doar fac scandal şi pârăsc la ambasade, oamenii având de ales între aceste opţiuni.

"Politrucul este un termen pe care îmi permit să îl folosesc de la domnul Iohannis. Grupul ăsta de politruci, Blaga, Iohannis, Udrea, ne-au arătat foarte clar ce ştiu ei să facă: ei ştiu să facă scandal, ei ştiu să ne pârască pe la ambasade, să facă plângeri penale. Oamenii au de ales între noi, cei care facem, de aceea am accentuat acest nou slogan de la Teleorman: «fă, Ponta», «fă, Dragnea»! Noi facem lucruri, iar ei strigă, ţipă", a declarat, vineri, la Alexandria, premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici