Irina Radu, preşedintele CA al TVR: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată / CNA, sesizat pentru suspiciuni de cenzură - VIDEO

Preşedinte CA al TVR, Irina Radu, a respins, luni, după o întrevedere cu membri ai Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, acuzaţiile de cenzură primite pentru că TVR nu a difuzat un interviu cu premierul Dacian Cioloş, susţinând că interviul va fi planificat la o altă dată. Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a declarat, după audierea Irinei Radu, preşedintele CA al TVR, că va sesiza CNA în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş, gest pe care l-a catalogat ca fiind ”un act de cenzură”.

786 afișări
Imaginea articolului Irina Radu, preşedintele CA al TVR: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată / CNA, sesizat pentru suspiciuni de cenzură - VIDEO

Irina Radu, preşedintele CA al TVR, se apără: Nu a fost cenzură; interviul cu Dacian Cioloş va fi planificat la o altă dată

”Da, mi-am dat OK-ul pe această decizie şi am dat şi explicaţiile. Cred că se văd destul de clar din comunicat. (...) Cenzură... Toate televiziunile au titrat: «Cenzură la TVR». Cenzură nu asta înseamnă. Cenzură înseamnă să interzici să apară ceva, nu să planifici la o altă dată difuzarea sau să dai dintr-un interviu 10 minute, iar 30 tăiate. Aia înseamnă cenzură! Aşa s-a vorbit despre o altă planificare şi nu înţelegem de ce neapărat trebuie să întrebe lumea când dăm, de ce dăm, de ce nu dăm. Asta mie, ca jurnalist, îmi crează suspiciuni”, a declarat Irina Radu după audierile din Parlament.

Ea a mai spus că difuzarea interviului candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, din 2014, la Viaţa satului, a fost o eroare.

"Trebuie să repetăm aceleaşi probleme? Eu nu eram preşedinte atunci, era altcineva, dar ţin minte ce s-a întâmplat. Chiar acel preşedinte a spus la un post de televiziune că are părerea că TVR a luat o decizie bună", a menţionat Radu.

Ea a caracterizat audierea din Parlament ca fiind o "discuţie constructivă".

"Am explicat conjunctura, de ce ne-am îndreptat şi am luat această decizie. Am subliniat, nu-mi place să mă laud, dar uneori e necesar, am întrebat dacă în cele 15 luni s-a plâns cineva vis-a-vis de echilibrul meu, de felul în care am tratat partidele sau persoanele din politică. Nu văd de ce ar fi acum suspiciuni dintr-odată. Pe de altă parte, ca plus, cred că ne-am dat cu toţii seama că trebuie schimbată legislaţia privind tratamentul personalităţilor în campania electorală. Din punctul meu de vedere ar trebui făcute precizări mult mai clare, pentru că această situaţie a dlui premier Cioloş e fără precedent. Nu candidează, dar se află pe afişe, în spoturi şi aşa mai departe", a conchis şeful TVR.

Preşedintele CA al TVR Irina Radu a fost audiată luniîn Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, solicitarea fiind făcută în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş.

Înainte de a merge în biroul preşedintelui Comisiei de cultură, preşedintele CA al TVR a intrat în biroul liderului deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, unde a stat câteva minute. Ulterior, Irina Radu şi Florin Pâslaru au mers împreună la audieri.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a declarat, după audierea Irinei Radu, preşedintele CA al TVR, că va sesiza CNA în urma refuzului TVR de a difuza un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş, gest pe care l-a catalogat ca fiind ”un act de cenzură”.

"Doamna Irina Radu a spus că domnul Dacian Cioloş este asumat ca premier susţinut de către anumite forţe politice şi prezenţa domniei sale la acea emisiune şi difuzarea emisiunii ar fi condus în subconştientul maselor de alegători la influenţarea votului pentru 11 decembrie. Am întrebat-o dacă are informaţii cum că domnul Dacian Cioloş şi-a depus candidatura la vreun birou electoral judeţean sau în vreo circumscripţie din România. Mi-a spus că nu are.(...) Totodată, a trebuit să o întreb de ce i-au adresat invitaţia premierului României de a participa la această emisiune, la fel mi-a spus că nu ştie să-mi răspundă la această întrebare. Am mai rugat-o pe doamna Radu să ne comunice articolul din lege care interzice participarea şefului Executivului la o emisiune pe teme agricole (...) Nu a ştiut să-mi răspundă, de altfel, nici nu există un astfel de articol în lege. Am informat-o că eu, în calitatea mea de preşedinte al acestei comisii voi depune o sesizare la CNA ", a spus Ştirbu.

El a precizat, întrebat în acest sens, că va cere CNA să exprime un punct de vedere.

"Să-şi spună punctul de vedere. Dacă cumva decizia Comitetului Director constituie un act de cenzură şi dacă cumva prin această decizie s-a încălcat legislaţia în vigoare. Un lucru este cert. Din punctul nostru de vedere, ceea ce s-a întâmplat la SRTV constituie un act de cenzură. I-am atras atenţia doamnei Radu că eu, acum un an de zile, i-am cerut în plenul comisiei demisia datorită faptului că TVR a fost singura televiziune generalistă sau de nişă care nu a transmis live evenimentele tragice de la Colectiv. Iată că, la un an distanţă, asistăm din partea conducerii Televiziunii Române la un act de cenzură făţişă", a precizat Ştirbu.

Preşedinte CA al TVR, Irina Radu, a respins, luni, după o întrevedere cu membri ai Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, acuzaţiile de cenzură primite pentru că TVR nu a difuzat un interviu cu premierul Dacian Cioloş, susţinând că interviul va fi planificat la o altă dată.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici