Liderul USR Nicuşor Dan despre candidaturile unor miniştri: E normal să se întrebe unde vor fi peste trei luni

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat duminică seara la Digi24 că este normal ca miniştrii tehnocraţi care vor să candideze din partea acestei formaţiuni la alegerile parlamentare să se întrebe unde vor fi peste 3 luni, când li se termină mandatul în actualul Executiv.

975 afișări
Imaginea articolului Liderul USR Nicuşor Dan despre candidaturile unor miniştri: E normal să se întrebe unde vor fi peste trei luni

Liderul USR Nicuşor Dan despre candidaturile unor miniştri: E normal să se întrebe unde vor fi peste trei luni

''Sunt discuţii cu câţiva dintre ei. Există o simpatie reciprocă. O să aveţi răspunsul... Există dificultatea dată de faptul că oamenii, în special miniştrii, au un program. Administraţia, aşa cum ştiţi, de obicei te frânează. Ei mai au lucruri de realizat din proiectul ăsta. Ar vrea să stea cât mai mult în Guvern. Pe de altă parte, ar vrea să se implice în formaţiunea asta. Evident, de aici o tensiune'', a afirmat liderul USR.

El a mai spus că răspunsul miniştrilor tehnocraţi care vor candida din partea USR va veni ''în curând''.

''Este tipul de oameni pe care noi îi căutăm. (...) Considerăm că oamenii pe care îi luăm se potrivesc cu ceea ce aşteaptă publicul nostru de la noi. Oameni cu care discutăm sunt cinci-şase. Câţi vor veni, asta vom decide împreună'', a adăugat Dan, întrebat de ce e important să atragă pe listele USR miniştrii tehnocraţi.

Potrivit liderului USR, este legitimă cererea premierului Dacian Cioloş ca miniştrii care vor să candideze să demisioneze din Executiv.

''Nu e deloc ilegitim, ba chiar e extrem de legitim pentru orice om să se gândească unde va fi peste trei luni, când mandatul lui în Guvern va înceta - se va duce la Bruxelles, se va duce în privat, se va duce la un ONG, într-un partid politic?'', a subliniat Nicuşor Dan.

Potrivit unor surse politice, printre miniştrii cu care negociază USR candidatura pe listele formaţiunii se regăsesc Dragoş Pîslaru, Cristian Ghinea şi Vlad Voiculescu, miniştrii Muncii, Fondurilor Europene şi Sănătăţii.

Discuţiile au fost confirmate public doar de Cristian Ghinea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici