Ministerul Sănătăţii: Bugetul nu permite aplicarea tuturor modificărilor pentru eliminarea inechităţilor din sistem

Bugetul primit de Ministerul Sănătăţii de la Ministerul Finanţelor Publice nu permite aplicarea tuturor modificărilor care ar duce la eliminarea inechităţilor din sistem, au transmis reprezentanţii ministerului Sănătăţii, Fedraţiei Sindicale Hipocrat.

968 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Bugetul nu permite aplicarea tuturor modificărilor pentru eliminarea inechităţilor din sistem

Ministerul Sănătăţii: Bugetul nu permite aplicarea tuturor modificărilor pentru eliminarea inechităţilor din sistem

„Ministerul Sănătăţii analizează priorităţile salariale din domeniu, întrucât bugetul primit de la Ministerul Finanţelor Publice nu permite aplicarea tuturor modificărilor care ar duce la eliminarea inechităţilor din sistem”, este mesajul pe care l-au primit, miercuri, sindicaliştii din Sănătate, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Federaţia Sindicală Hipocrat, potrivit unui comunicat al Federaţiei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii au prezentat centralizarea datelor primite din teritoriu, referitoare la salarii şi sporuri, precum şi sumele necesare pentru eliminarea inechităţilor salariale, însă au spus că trebuie analizate foarte bine priorităţile, deoarece bugetul primit de la Ministerul Finanţelor nu permite aplicarea tuturor modificărilor într-o singură etapă, a explicat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Hipocrat.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat salarizarea personalului medical, mai exact în contextul ordonanţei care urmează să fie facută publică; eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale; răspunsul Ministerului Muncii privind efectuarea şi plata gărzilor şi modificarea ordinului MS 870/2004; soluţii privind acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite, a sporului de doctorat; soluţii privind salarizarea reţelei de medicină şcolară; soluţii privind salarizarea registratorilor medicali din anatomie patologică.

„În acest context, Federaţia Sindicală Hipocrat a înaintat un material privitor la ordonanţa de salarizare, aflată în lucru zilele acestea. S-a convenit ca, în timpul întâlnirilor viitoare, să se contureze şi să se finalizeze un proiect de ordonanţă specific sectorului”, se mai arată în sursa citată.

Nu în ultimul rând, sindicaliştii atrag atenţia că, în acest moment, acţiunile de protest demarate în ultima decadă a lunii martie nu sunt anulate, ci doar suspendate temporar.

„Formaţiunile sindicale, Federaţia Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, au decis să continue discuţiile cu autorităţile competente pentru a găsi o soluţie reală la problemele semnalate. În caz contrar, calendarul protestelor va fi reluat”, mai avertizează sindicaliştii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici