Ministrul de Externe al Norvegiei: Este important să sprijinim Ucraina ca ea să facă progrese

Ministrul de Externe al Norvegiei, Borge Brende, a declarat joi că România şi Norvegia au abordări similare în ceea ce priveşte criza din Ucraina, adăugând că "este extrem de important să sprijin Ucraina pentru ca ea să facă progrese".

320 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Norvegiei: Este important să sprijinim Ucraina ca ea să facă progrese

Ministrul de Externe al Norvegiei: Este important să sprijinim Ucraina ca ea să facă progrese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem păreri similare în mare măsură, în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina. Nu este o problemă a Ucrainei, ci este o chestiune a Rusiei, care trebuie să se oprească din destabilizarea Dondass-ului. Rusia are cheia pentru a desface această situaţie şi pentru a începe să respecte dreptul internaţional. Este extrem de important să sprijinim Ucraina ca ea să facă progrese", a declarat ministrul de Externe al Norvegiei, Borge Brende, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Bogdan Aurescu, în marja Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Ministrul norvegian a mai spus că misiunea preşedintelui Poroşenko este foarte dificilă, în condiţiile în care 7.000 de oameni au fost omorâţi, 12.000 au fost răniţi, iar 2.000.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele din cauza conflictului din estul ţării. Brende a mai spus că ţara sa şi-a intensificat suportul pentru Ucraina şi că va continua în acelaşi ritm şi anul viitor.

La rândul său ministrul român al Afacerilor Externe a precizat că persistenţa instabilităţii în vecinătatea europeană, evoluţiile economice actuale, valul de migraţie şi fenomenul terorist constituie provocări fără precedent, prin complexitate şi amploare, la care UE şi întreaga Europă trebuie să facă faţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici