Motreanu: Radu Câmpeanu cunoştea politică foarte bine şi avea principii solide

Radu Câmpeanu a reuşit să readucă PNL pe scenă politică, fiind un om care ştia să facă politică şi avea principii solide, a declarat, miercuri, deputatul PNL Dan Motreanu, care a luat parte la campania lui Câmpeanu pentru alegerile prezidenţiale din 1992.

417 afișări
Imaginea articolului Motreanu: Radu Câmpeanu cunoştea politică foarte bine şi avea principii solide

Motreanu: Radu Câmpeanu cunoştea politică foarte bine şi avea principii solide

"Este o zi tristă pentru mine ca membru al PNL din anii 1990 şi pentru PNL. Sunt alături de familia şi rudele apropiate ale seniorului. O personalitate puternică, primul preşedinte al PNL, începând cu anul 1989, care a reuşit să readucă pe scenă politică PNL. Un om care a avut principii liberale solide, care a crezut şi a iubit PNL", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Dan Motreanu.

Retragerea sa din viaţă publică, în ultimii ani, ca urmare a unei suferinţe cauzate de o boală gravă a înseamnat "o pierdere grea pentru PNL", a afirmat Dan Motreanu. "Un om care putea încă să mai spună multe lucruri pe scenă politică a României, cunoştea politică foarte bine şi avea principii solide şi un caracter puternic", mai spus Motreanu.

Dan Motreanu a afirmat că s-a înscris în PNL în perioada în care Radu Câmpeanu era preşedintele partidului şi că a făcut campanie pentru Câmpeanu, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din anul 1992.

Radu Câmpeanu, primul preşedintele al PNL după reînfiinţarea acestuia în 1990, a încetat din viaţă la vârsta de 94 de ani.

A fost preşedinte al tineretului universitar în timpul celui de-al doilea război mondial, deţinut politic, a emigrat în Franţa şi s-a întors în ţară după prăbuşirea comunismului, reînfiinţând PNL şi candidând la primele alegeri prezidenţiale, în 1990, în competiţie cu Ion Iliescu (FSN) şi cu Ion Raţiu (PNŢCD).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici